- hirdetés -

Az anyaság és a családok közös kikapcsolódása állt a középpontban a művelődési központ hét végi programjában. Rendhagyó anyák napját tartottak, a nap során mintegy kétezren fordultak meg az Árpád-kertben és a művelődési házban.

Szandi délutáni koncertjére megtelt a tér, de folyamatosan élet volt a délelőtt során is: több játék, ügyességi próba adott lehetőséget arra, hogy anyák és gyermekeik kipróbálják magukat. Hétköznapi és mókás feladatok közül választhattak a családok, aki benevezett, játékban is részt vehetett, végül ajándékokat is sorsoltak. A feladatokért járó pecsétek gyűjtésével ugyanakkor az élményeket is gyűjthették a párosok, nagyon sokan éltek a lehetőséggel.

Az összefogás fontossága

Meglepetés is volt a színpadon: apák tánca, azaz: édesapák és lányaik táncoltak az édesanyák köszöntésére. A fellépők az Orosházi Mazsorett és Táncsport Egyesület mazsorett csoportjának tagjai közül kerültek ki, akik édesapjukkal közösen mutatkoztak be. Nagy meglepetést okoztak az édesanyáknak, sok próba eredményeként büszkén léphettek színpadra a táncos lábú apukák is. – Most már értem, miért jártak haza későn a múlt héten – fogalmazott az egyik anyuka.

Az egyes állomások működtetésében több civil szervezet és magánszemély is részt vett segítőként. Lajti Tímea ügyvezető éppen ennek az összefogásnak a fontosságát emelte ki:

-Nagyon nagy szerencsének tartom, hogy nagyon sok civil szervezet, vállalkozó és magánszemély csatlakozott a kezdeményezéshez, és köszönetet is mondok mindenkinek, aki segített az előkészületekben, vagy a lebonyolításban – fogalmazott.

Meglepetés is volt a színpadon: apák tánca (klikk a képre) Fotók: Forgó Imi, Melega Krisztián
Meglepetés is volt a színpadon: apák tánca (klikk a képre) Fotók: Forgó Imi, Melega Krisztián

A színháztermi előtérben Püspöki Zsolt fotós kiállítása volt látható, és megtekinthető a következő napokban is. A Mozgó Mozi keretében egy tematikus filmet is lehetett nézni ingyenesen, ahogy minden egyéb is ingyenesen volt elérhető a nap során.

Délután a (NINCS) PÚDER! című beszélgetős műsor keretében a meghívott vendégek életének bemutatása révén, az anyaság több oldalára világítottunk rá – hadd fogalmazzak így, miután a háziasszony szerepe nekem jutott. Vendégeim voltak: dr. Csányi Ágnes gyermekorvos, Losoncziné Tóth Judit, Berta Lászlóné. Sztárvendégek is felléptek a műsorban, anya és lánya: Dékány Sarolta és Koós Réka, akik közvetlensége és humora talán sokakat meg is lepett.

Igazi „csajos” műsor lett ez: több ponton is elő-előkerültek a zsebkendők, de többfajta könnyet csalt a nézők szemébe. Az együttérzés volt a közös pont, hiszen a másik ember sorsa hatott a lelkekre. Akár egy lánygyermek elvesztése, akár egy fiú váratlan hazatérése legyen a kiváltó ok: együtt éreztek a másik anyával. (A teljes felvételt hamarosan közzé tesszük.)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.