- hirdetés -

Orosházán tartotta alakuló ülését az a térségi összefogáson alapuló szövetség, mely Dél-Békés komplex fejlesztését tűzte ki célul. A Dél-Békés Jövőjéért Szövetségnek több mint 30 alapító tagja van, önkormányzatok, gazdasági társaságok, egyesületek, alapítványok, számos orosházi is. Annak érdekében fogtak össze, hogy jövőt tudjanak nyújtani a fiataloknak. Olyan jövőképet, mely az ő igényeiknek megfelel.

Közös gondolkodással dolgoznak ki egy térségfejlesztési koncepciót, a Calendula Tervet. Olyan koncepciót alkotnak, amely figyelembe veszi a települések adottságait és a lakosság, legfőképp a fiatalok igényeit, a gazdasági szereplőket hosszú távú befektetésre és munkahelyteremtésre ösztönzi, valamint magas hozzáadott értéket képvisel, amely megalapozza a helyi egészséges társadalom és az élhető Dél-Békés kialakítását.

A hónapokkal ezelőtt megkezdett munkát a szövetség jelmondatának tükrében folytatják: ...a JövőD Dél-Békésben épül... (Fotó: Gábriel János)
A hónapokkal ezelőtt megkezdett munkát a szövetség jelmondatának tükrében folytatják: …a JövőD Dél-Békésben épül… (Fotó: Gábriel János)

A Calendula Terv kidolgozását koordináló, végrehajtását segítő Dél-Békés Jövőjéért Szövetség május 5-i alakuló ülésén Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, megtiszteltetés és felelősség is, hogy városunk lehet a bölcsője a kezdeményezésnek. Számos, a szövetségi munkában közreműködő szakember, például Prof. Dr. Hajtó János kutatásfejlesztő és dr. Szabó Péter, a Kodolányi főiskola rektora tartott előadást, illetve a szervezet elnöke, Simonka György is szólt az összefogás fontosságáról.

– Szövetségünk a közreműködő társadalmi, gazdasági szereplőkkel Dél-Békés jövőjét kívánja építeni, annak érdekében, hogy a fiatalok otthonra, megélhetésre és kiszámítható jövőre találjanak itt, helyben. Kiemelt célunk, hogy otthonunkat fejlesszük, és a közeljövőben hozzáadott értékekkel emeljük a dél-békési életminőséget, gazdasági fejlődést, felzárkózást, és megalapozzunk az itt élőknek a jelenlegitől komolyabb perspektívát – emelte ki Simonka György, a Szövetség elnöke.

Simonka György is felvázolta a szövetség terveit (Fotó: Gábriel János)
Simonka György is felvázolta a szövetség terveit (Fotó: Gábriel János)

A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség alelnöke dr. Garay Rita és dr. Nagy Béla György mellett ifj. Zsiga Zsolt. Dél-Békés karate világbajnoka lapunknak úgy fogalmazott, „itt az idő, hogy méltó helyére segítsük Dél-Békést!”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.