- hirdetés -

Karcagon rendezték április 30-án a Diák I. Kötöttfogású Magyar Bajnokságot, amely egyben Kurucz testvérek emlékverseny is volt. 

A megmérettetésen a rangsorversenyekről bejutott súlycsoportonkénti legjobb tizenhat birkózó képviselhette a klubját. A 14 súlycsoportban 51 egyesület, 177 versenyzője küzdhetett meg 2016. évi kötöttfogású országos bajnoki címekért.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot 4 versenyző képviselte, többen a várakozásoknak megfelelően jó teljesítményt nyújtottak. Az összecsapásokat három szőnyegen bonyolították le.

Fotó: egyesület
Fotó: egyesület

– A nap folyamán a versenyen közreműködő bírók közel háromszáz csatát vezényeltek le a városi sportcsarnokban, ahol 42 kg-ban Jochim Márk és Nagy Ferenc érmes helye nem volt meglepő, hiszen a súlycsoport legjobb versenyzői közé tartoznak. Nagy Gergő 38 kg-ban pillanatnyi kihagyásának köszönheti, hogy lemaradt a dobogóról – adta hírül Jeszenszky P. László edző.

Fekete Bence rangsor tizenhetedikként érkezett a bajnokságra 42 kg-ban, de pechjére ebben a súlycsoportban mind a 16 bejutott versenyző bemérlegelt reggel.

Eredmények:

42 kg – Jochim Márk – 2. hely

Nagy Ferenc – 3. hely

38 kg – Nagy Gergő – 5. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.