TeSzedd! – a megyei önkormányzat is szedte!

A Békés Megyei Önkormányzat is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Kollégáink Békéscsabán, a Békési út melletti zöldövezetet tisztították meg a szeméttől.

Magyarország 2014-ben csatlakozott a TeSzedd! akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre. A cél az, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb és tágabb környezetünket. Az akció ma Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma, már hatodik alkalommal „szeméttelenítik” környezetüket a programhoz csatlakozók. Idén több mint százezer résztvevő közreműködésével, több mint másfélezer helyszínen zajlik az akció. Három napon át kesztyűben, zsákkal a kézben járják azokat a területeket, amelyek leginkább rászorulnak a megtisztításra.

Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat

Fotó: Zentai Péter/Békés Megyei Önkormányzat

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tolnai Péter alelnök, a közgyűlés képviselői és az önkormányzati hivatal dolgozói is „tavaszi nagytakarítottak”. Békéscsabán, a Békési út melletti kerékpárút szélén, majd az országút mentén szedték össze az elszórt, elhagyott szemetet. Több zsáknyi hulladék gyűlt össze: papírokat, üdítős flakonokat, zacskókat, cigarettacsikkeket gyűjtöttek be.

„Az első szemétszedésünk sikerrel zárult, így nem kérdés, hogy jövőre ismét kesztyűt húzunk, és megtisztítjuk Békés megye egy kis szegletét a szeméttől magunkért, embertársainkért, környezetünkért.”


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás