- hirdetés -

Mintegy 150 nyugdíjas töltött együtt egy kellemes napot a Töhötöm utcai nyugdíjasházban, április 30-án.

A majálist hagyományosan május elsején tartják, ám idén a városi programok sokasága és az anyák napja miatt úgy döntöttek, a szombati napon találkoznak, április 30-án.

Szinte beépítették a rendelkezésre álló teret, annyi vendégnek terítettek. A szervező Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete tagjain kívül rákóczitelepiek és a térség egyesületeinek képviselői is részt vettek a zenés rendezvényen.

Az ünnepi műsorban gyerekek is felléptek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az ünnepi műsorban gyerekek is felléptek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Erős Károly egyesületi elnök köszöntője után gyerekek kulturális műsora szórakoztatta a vendégeket. Köszöntötte az időseket Dávid Zoltán polgármester is, aki anyák napja alkalmából is szólt néhány gondolatot az édesanyákhoz, nagymamákhoz. Ezen felül a közösségi esemény jelentőségét emelte ki, amely az idősebb korosztály életminősége szempontjából fontos.

A műsorba egyesületi tagok szavalatai is belefértek, ezzel megalapozva a jókedvet az ebédhez, mulatáshoz. A fehér asztal mellett eltöltött tavaszi délután az egyik legnagyobb létszámú esemény a Töhötöm utcán, ám a mindennapokban is rendszeresek azok az alkalmak, klubfoglalkozások, ahol hasznos időtöltésre lelhetnek az idősek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.