- hirdetés -

Néhány komoly, felnőttes gondolat, egy mosolyt fakasztó fotó és az őszinte gyerekszáj. Ezzel köszöntjük mi, orosházi médiások az édesanyákat.

Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat, nagyanyákat, dédmamákat. Ez az ünnep az anyák iránti tisztelet jegyében alakult ki, a szeretet és hála kifejezésére ad alkalmat.

Lehetőség, hogy a gyermekek egy-egy szál virággal felköszöntsék édesanyjukat, köszönetet mondjanak a sok gondoskodásért.

Puszi anyának - ez a minimum, amit megérdemelnek ezen a napon (Fotó: Rosta Tibor)
Puszi anyának – ez a minimum, amit megérdemelnek ezen a napon (Fotó: Rosta Tibor)

Óvodai, iskolai rendezvényeken a kisebbek, családi ebédek alkalmával a nagyobbak – felnőtt korban is. Minden nagyobb filozófiai elemzés nélkül és helyett csupán arról van szó, hogy figyelünk ezen a napon azokra, akiktől a legtöbbet kaptuk: édesanyától, nagymamától, a szerencsésebbek déditől.

Nem véletlenül esett a választás A hét embere rovatban a nagycsaládodok orosházi egyesülete tagjára, Benedek Szilviára, aki maga is nagycsaládos édesanyaként sokat tesz azért, hogy közösségben működjenek a családok. Ahogy mondja, ma az édesanyáknak leginkább figyelemből, törődésből jut a legkevesebb. Hát akkor legalább ilyenkor figyeljünk erre a jelzésre!

A legkisebbeket könnyű szóra bírni, több kérdésemre válaszoltak, és persze anyák napi verset is mondtak a kamera előtt. A legegyszerűbb és legfontosabb szó a legvégén!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.