- hirdetés -

A megyei önkormányzat turisztikai, egészségügyi együttműködés lehetőségét, diákcsere programot, kulturális adatbázis létrehozását és közös pályázati lehetőségeket is lát a kapcsolatban.

Az elmúlt hónapok tárgyalásai alapján körvonalazódni látszik az a 12 pontos együttműködés, amelynek részleteiről hétvégén egyeztetett Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tamás Sándor, Kovászna megyei és Borboly Csaba, Hargita megyei elnök.

Hosszú egyeztető folyamat után állt össze az a 12 pontos javaslat, amit Zalai Mihály elnök vitt el Székelyföldre, és amelyről egyeztetést folytatott a két megyei elnökkel: Tamás Sándorral és Borboly Csabával. A tervezet tartalmazza többek között turisztikai, egészségügyi együttműködés lehetőségét, diákcsere programot, kulturális adatbázis létrehozását, közös pályázati lehetőségeket közvetlen brüsszeli forrásokra, területfejlesztési tapasztalatcserét, a Böjte Csaba által létrehozott gyerekotthonok megsegítésének lehetőségeit.

A tervezet részletes kidolgozása után elindulhat a közös munka, amely az érintett megyék számára kölcsönösen előnyös, ugyanakkor erősíti a kapcsolatokat, a testvérmegyei és városi barátságok mellett pedig a gazdasági kapcsolatok is erősebbé válhatnak.

Zalai Mihály elnök mindkét megyei elnököt meghívta – székelyföldi kulturális csoportokkal együtt – a szeptember 3-i első megyenapra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.