- hirdetés -

Az orosházi ReDance táncosai a mezőkövesdi UDO Hungary utcai táncok kupasorozatán 3 arany és 4 ezüstérmet is bezsebeltek.

Az UDO Hungary az utcai táncok egyik legnagyobb szervezete, akik európai és világversenyeket is lebonyolítanak. Idén először rendezték meg kupasorozatukat Magyarországon, melynek fő célja az volt, hogy kiderüljön: kik juthatnak ki a németországi európai bajnokságra. A mezőkövesdi megmérettetésen a Redance 3 arany és 4 ezüstérmet is bezsebelt, mely eredménnyel kivívták a részvételt a németországi Európa bajnokságra.

Az UDO Hungary oldalán egy videót is találunk a mezőkövesdi fordulóról, melyben 1:24-nél a két magyar kijutó csapatot láthatjuk (jobbra az orosházi ReDance), akik szembesülnek  a ténnyel, hogy kijutottak Németországba.

– Egytől-egyig büszke vagyok a versenyzőimre. Mindegyiküket kiemelhetném egyesével, de most csapatként értékelem őket: a helytállásuk példaértékű, az összetartásuk irigylésre méltó, valamint a bizonyítási vágyuk és az akaratuk hihetetlenül ösztönző. Edzőként úgy gondolom; érdemes belefektetni a rengeteg munkát és energiát, hiszen ők újra felidézik bennem a versenyző múltamat, amire mindig szívesen gondolok vissza – osztotta meg örömét Edina.

A döntő Kalkarban lesz, május 12-től 15-ig, így már csak szűk 2 hét maradt az orosházi táncosoknak a felkészülésre. Az edző elárulta, a most következő időszak az eddigiekhez képest egy jóval keményebb időszak lesz táncosai számára. Megígéri, keményen dolgoznak azért, hogy büszke lehessen rájuk Magyarország és legfőképpen otthonuk, Orosháza.

Az Redance táncosai ott lesznek a németországi európai bajnokságon (Fotó: egyesület)
Az Redance táncosai ott lesznek az Eb-n (Fotó: egyesület)

 Eredmények:

Gyerek csoport: 1. hely Tóth Liliána, Nagy Kiara, Balczó Boglárka, Nyári Viktória, Nagy Patrik
Gyerek egyéni: 1. hely Balczó Boglárka
Serdülő egyéni 1. hely Balczó Boglárka
Serdülő páros: 2. hely Berta Réka és Szelezsán Szabina
Ifjúsági egyéni: 2. hely Sun Márk
Felnőtt páros: 2. hely Kárai Fanni és Sun Márk
Felnőtt csoport: 2. hely Kárai Fanni, Jancsó Jázmin, Tóth Boglárka, Berta Réka, Rétes Anett, Pribelszki Péter, Sun Márk

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.