- hirdetés -

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, amit idén hatodik alkalommal rendeznek meg. Az akciót a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezte, a szükséges eszközöket is ők biztosították. Orosházán 10 találkozási ponton regisztráltak önkéntesek, akik három napon át tisztítják meg környezetünket a szeméttől.

A nyilvános találkozási pontok közül az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület, hetekkel ezelőtt már toborozta az önkénteseket, és csütörtök reggel nekiláttak a szemétszedésnek. A csapat egy része a Civilek Házánál, a másik fele a várostáblán kívül, az elkerülő felé vette az irányt, ahol alig egy óra alatt több mint 10 zsákot töltöttek meg szeméttel. – Nagyon sok szemetet találtunk ezen a részen. A használt televíziótól kezdve, a rossz heverőkön át mindennel találkoztunk már az első órában. Szomorú, hogy ennyire nem figyelnek sokan környezetükre – fejtette ki véleményét Ilyés Gábor, az egyesület elnöke.

A Vörösmarty iskolából 80-an csütörtök délután az iskola, és az ebédlő környékét tisztították meg. A Tisza Kálmán Szakképző Iskola 75 diákja is elindult csütörtök délután, zsákokkal a kezükben, hogy megtisztítsák az iskola környékét.

Április 28-29-én szinte egész Dél-Békés megmozdul a TeSzedd! akció során, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség égisze alatt 15 településen több mint 1100-an tavaszi nagytakarítanak az országos önkéntes program keretében. Ezzel is erősítve a közös célt, miszerint Dél-Békés megújul.

Az önkormányzat és intézményei, illetve a polgármesteri hivatal is részt vállalt a tavaszi nagytakarításban. A Dél-Békés Jövőjéért Szövetség kezdeményezéshez csatlakozva április 28-án, a Makói utcai volt MÉH telep melletti önkormányzati területet tisztították meg, az akcióban 63-an vettek részt.
– Úgy gondolom, aki részt vesz ebben a kezdeményezésben nehezebben fogja eldobni a szemetet a jövőben, valamint környezettudatosabban éli életét és neveli gyermekeit – nyilatkozta Dávid Zoltán polgármester.

Az önkormányzati terület is megtisztult a szeméttől (Fotó: Rosta Tibor)
Az önkormányzati terület is megtisztult a szeméttől (Fotó: Rosta Tibor)

A rákóczitelepi iskola idén harmadik alkalommal vesz részt az országos akcióban. Pénteken, a közvetlen környezetükben, Rákóczitelep utcáin szedik össze a szemetet. A Czina Sándor iskola 2. és 6. osztályos tanulói és nevelőik – mintegy 60 fő – az iskola és az óvoda környékét, valamint a szabadidős park területét tisztítják meg péntek délután.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.