Békés megye turizmusa is bemutatkozott a Szent György Napokon

Erdélyben járt a megyei önkormányzat küldöttsége, ahol orosházi kolbásszal is kínálták a vendéglátókat.

Kovászna testvérmegyéi és Sepsiszentgyörgy testvértelepülései között Békés megye is bemutatkozott a Szent György Napokon, ahol a megyei Tourinform vezetésével Békés megye teljes turisztikai programját megismerhették az érdeklődők.

25. alkalommal nyitotta meg kapuit a sepsiszentgyörgyi Szent György Napok. A Testvérmegyék utcája kiváló kezdeményezésnek bizonyult, ahol nem csak magyarországi, de az erdélyi szórvány is évről évre lehetőséget kap, hogy bemutassa értékeit, turisztikai lehetőségeit, látványosságait. Békés megye teljes turisztikai programját felvonultatta, amely iránt nagy érdeklődést mutatott a látogatóközönség.

A megyei kiadványokat is bemutatták Sepsiszentgyörgyön (Fotó: megyei önkormányzat)

A megyei kiadványokat is bemutatták Sepsiszentgyörgyön (Fotó: megyei önkormányzat)

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy Békés megye a Kárpát-medence szíve. Lerövidültek a távolságok Székelyföld és Békés megye között, autópályán 1-1,5 órával hamarabb meg lehet tenni az utat. Továbbá jelezte, hogy Békés megyében szeptember 3-án először szerveznek megyenapot, ami remélhetőleg hasonlóan színvonalas rendezvény lesz.

Békés megye értékeit, látnivalóit szóróanyagokon, színes kiadványokon „vitték el” kiállítóink a határon túlra, hogy minél többen értesüljenek mindazon épített, természeti és gasztronómiai értékeinkről, amelyek fontosak a megye számára. Békéscsabai és orosházi kolbásszal kínálták a látogatókat, ami nagy sikert aratott, szívesen falatozták az igazi Békés megyei ízeket az érdeklődők.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás