- hirdetés -

Ezzel a győzelemmel hetedik helyre küzdötte fel magát a magyar ranglistán.

Miután élete első mérkőzését megnyerte, az Erostyák Zoltán Ökölvívó és Szabadidő Sport Sportegyesület versenyzője április 24-én megvívta második profi meccsét is. A versenyt a LAURI PROMOTION szervezte Békéscsabán a Colosseumban, ahol Laczó Tibor a nap harmadik meccsét vívta.

Az orosházi ökölvívó cirkálósúlyban lépett kötelek közé a rutinos Gyöngyösi Béla ellen.
– Az ellenfelem magasabb volt nálam, ezért előnyösebb helyzetben volt. Az első másodpercekben próbálta átvenni az irányítást, ekkor még kicsit görcsös voltam, de gyorsan átestem a kezdeti versenydrukkon és igyekeztem tiszta fejjel irányítani a mérkőzést, felismerni ellenfelem hiányosságait. Jobban erőltettem a testütéseket, és még az első menetben sikerült egy testre mért felütéssel kiütnöm – mondta az orosházi versenyző.

Laczó Tibor (piros) gyorsan kiütötte ellenfelét (Fotó: egyesület)
Laczó Tibor (piros) gyorsan kiütötte ellenfelét (Fotó: egyesület)

A hat menetre tervezett összecsapás tehát gyorsan véget ért, amit edzője elégedetten nyugtázott.
– Tibor teljesítményével teljes mértékben meg vagyok elégedve, hozta a formáját, illetve azt a taktikát amit megbeszéltünk. A magasságkülönbség miatt sok testütést kértem, amivel ” le tudja bontani” ellenfelét. Ezt meg is tette, így külön öröm számomra a gyors KO – értékelt edzője, Erostyák Zoltán.

Elmondta, a verseny után egy nap pihenőt tartottak, majd heti tíz edzéssel folytatják a felkészülést a következő megmérettetésre. Ezzel a győzelemmel Laczó Tibor a magyar ranglista hetedik helyére került.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.