- hirdetés -

Az alsóházi rájátszás tabellájának listavezetőjét, a Balmazújváros csapatát fogadta az Orosházi FKSE ezen a szombaton. Az előjelek igazi presztízscsatát ígértek a két együttes között és nem is kellett csalódnia a népes közönségnek.

OFKSE Linamar – Balmazújvárosi KK 28 – 26 (15 – 14)

NB I-es férfi kézilabda mérkőzés, rájátszás, Orosháza, Eötvös-csarnok, 350 néző.
Vezette: Pótz László – Wiedemann Viktor

Orosháza: Herjeczki – Németh Gábor, Pásztor Máté 2, RADOJEVIC 4, Németh László, MILAS 8, Zabic 5
Csere: Miklós – Berta, Szeitl, Stranigg 4, Knezevic 2, Cemas, Varsandán, Mazic 2, Tárkányi 1
Edző: Vladan Jordovic

Balmazújváros: Pajkó – Perez 4, Lazic 3, Simovic 1, Balda 3, Morva 3, Kekezovity 2
Csere: Bagi – Temesvári, Orsós, Tomic 3, Balázs, Oláh 4, Hanták 2, István 1
Edző: Füzesi Ferenc

Kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

Egy nagyszerű Herjeczki védéssel és az azt követő hazai góllal kezdődött a találkozó. Szinte végig azt lehetett látni, hogy egyenlő erők küzdelme zajlik a pályán. A tízedik perc után lett egy kicsit jobb a támadó játékunk, pontosabban, gyorsabban ment a labda és a beálló pozíciójában Zabicot is sokszor megtalálták a társak. Zabic pedig jó hatékonysággal harcolta ki a heteseket, illetve lőtte a góljait. A félidő felénél 7 – 6-os állást mutatott az eredményjelző.

Az első félidő második részére védekezést váltott a Balmazújváros, Füzesi mester Korsós Ádámot küldte ki zavaróban védekezni, de nem fogta meg ez a húzás sem az orosházi csapatot. Végig mi vezettünk és a Balmazújváros pedig futott az eredmény után: 20. perc 11 – 8, 25. perc 15 – 12.

A sárga mezben játszó OFKSE harcosan küzdött és megérdemelten győzött (Fotó: Takács Csaba)
A sárga mezben játszó OFKSE harcosan küzdött és megérdemelten győzött (Fotó: Takács Csaba)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, már ami a játék képét illeti. Az orosházi csapat tartotta irányítása alatt a mérkőzést egészen a 40. percig, amikor 3 gólos vezetésnél kettős emberhátrányba került a hazai gárda. Ezt ki is használták a vendégek és sikerült egyenlíteniük, sőt egy pillanatra még a vezetést is átvették. Azonban rövidesen visszatért az orosházi kontroll, mindig tudtunk valami újat, valami jót húzni. Stranigg János beállása ebbe a kategóriába tartozik, nagyszerűen szállt be a hosszú ideig sérült játékosunk és gyorsan össze is szorgoskodott magának 4 gólt.

A mérkőzés hajrájára sikerült 5 gólra növelni a hazai előnyt, ott már csak arra kellett figyelni, nehogy valami hiba becsússzon és a Balmazújváros valami fatális véletlen folytán ismét kiegyenlítsen. Ez nem is sikerült nekik, így a találkozó végén teljesen jogosan zúgott a „Szép volt fiúk!” a nézőtérről.

Egy hajtós, kemény ki-ki meccset láthattunk, amelyen az orosházi csapat nagyszerűen játszott és nagyszerűen használta ki a haza pálya előnyét a közönség legnagyobb örömére. A fiúk már a hét közepi bravúros komlói győzelemmel is letették a névjegyüket és most ott folytatták, ahol szerdán abbahagyták. Szerencsére ezúttal a hazai publikum is láthatta mindezt.

Füzesi Ferenc: – Sajnos a mérkőzés elején sokat hibáztunk, az orosháziak pedig remekül használták ki ezeket, megérdemelten nyerték a mérkőzést.

Vladan Jordovic: – Igyekeztem rotálni a csapatot, hogy mindenki játsszon és senki se fáradjon el túlságosan. A csereként beállt játékosok szinte kivétel nélkül hozzá tudtak tenni a meccshez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.