- hirdetés -

A PET-BAU ASE Orosháza NB I-es női asztalitenisz csapata hétvégi kettős győzelmével tette fel a koronát bajnoki címére.

PET-BAU ASE Orosháza – Statisztika PSC II. 15 – 3

NB I-es női csapatbajnoki asztalitenisz-mérkőzés, április 16., Orosháza.

Orosházi győztesek: Csáki Rita 4, Benkő Anett 4, Szabó Mariann 3, Fuderer Dalma 2 valamint a Csáki – Benkő és a Szabó – Fuderer párosok 1 – 1.

A tehetséges utánpótlás játékosokat szerepeltető fővárosi csapat ellen magabiztos győzelmet arattak az orosházi lányok.

PET-BAU ASE Orosháza – NAC Túróczy Nyíregyháza    17 – 1

NB I-es női csapatbajnoki asztalitenisz-mérkőzés, április 17., Orosháza.

Orosházi győztesek: Benkő Anett 4, Fuderer Dalma 4, Szabó Mariann 4, Varga Bernadett 2, Csáki Rita 1, valamint a Csáki – Benkő és a Szabó – Fuderer párosok 1 – 1.

A hetedik fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzés nem állította megoldhatatlan feladat elé lányainkat.

– A kettős forduló egyetlen tétje az volt, hogy a már hetekkel ezelőtt bajnokságot nyerő csapatunk meg tudja-e őrizni 100 %-os mutatóját. Ezt a bravúrt sikerült teljesíteni, amiben a stabil csapattagok mellett az utánpótlás tehetséges fiataljai is jelentős mértékben kivették a részüket – kezdte a csapat értékelését Bogdánffy Csaba szakvezető.

Az ifjúsági korú Benkő Anett mindkét napon veretlen maradt az egyéni mérkőzések során, valamint Csáki Rita oldalán a párosokban is. A Nyíregyháza ellen Rita csak egy egyéni mérkőzést játszott, annak megnyerése után csereként asztalhoz állhatott a még újonc 13 éves Varga Bernadett, aki élt a bizalommal és két győzelemmel járult hozzá a sikerhez.

– A bajnoki cím birtokában készülhetünk az EXTRA Liga szereplésre, amelynek anyagi és személyi feltételeinek megteremtésén már dolgozik az egyesület társadalmi és szakmai vezetése. A játékoskeretet a már bekövetkezett és még várható változások miatt meg kell erősítenünk, hogy a magasabb osztály követelményeinek – az elvárások figyelembe vételével – meg tudjunk felelni – vázolta fel elképzeléseit a szakember.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.