- hirdetés -

Rákóczitelepen, hétfőn kora délután történt az eset. A rendőrök elő akarták vezetni, miközben négyszer is rájuk lőtt. Végül a kommandósok fogták el.

Információink szerint egy férfi Rákóczitelepen, az Iskola-Kereszt utcák sarkán álló házból rálőtt a rendőrökre. Az ok eddig ismeretlen. Az Iskola utcát lezárták, a helyszínen van Békéscsabáról a TEK is.

Íme videós összefoglalónk, lejjebb a percről percre tudósítás olvasható

13:43

A férfi egy kis házban tartózkodik, melynek ablakait bedeszkázta. A helyszínen van a rendőrségi tárgyaló, aki megkezdte a kapcsolatfelvételt a férfival. Helyszínen tartózkodó tudósítónk annyit hallott, hogy megkérte a férfit, felemelt kézzel jöjjön ki a házból. Választ nem hallott. Annyi biztos, a férfi nem ejtett túszt, egyedül van a házban.

Próbálják felvenni a kapcsolatot a férfival (Fotó: Melega Krisztián)
Próbálják felvenni a kapcsolatot a férfival (Fotó: Melega Krisztián)

13:47

A helyszínen van több orosházi rendőr, a kommandósok és a mentők is. A rendőrségi tárgyaló most a ház másik oldalán próbálkozik, folyamatosan azt kiabálja a férfinak, hogy békés megoldásra törekszenek. Választ tudósítónk egyelőre eddig nem hallott a férfi részéről.

13:54

Folyamatosan próbálja felvenni a kapcsolatot a férfival a tárgyaló, de tudósítónk továbbra sem hallott semmi visszajelzést tőle. Kérte, ha hallja amit mond, kopogással jelezze a bedeszkázott ablakon. Hogy erre érkezett-e reagálás, tudósítónk ezt sem hallotta.

A TEK kommandósai megrohamozták az épületet (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
A TEK kommandósai megrohamozták az épületet (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

14:10

A helyszínen a szomszédoktól megtudtuk, a férfit elő akarták vezetni az orosházi rendőrök, ám a férfi információnk szerint ekkor a táskájából elővett egy fegyvert és rálőtt a rendőrökre. A szomszédok négy lövést hallottak. Az hogy éles vagy riasztópisztoly volt, azt nem tudjuk. Ezután a férfi bezárkózott. A rendőrség megerősítette azt az információnkat, hogy személyi sérülés nem történt.

Több oldalról támadtak a kommandósok

14:21

A kommandósok körbevették a házat, majd betörték az egyik ablakot, valamint az udvar felőli ajtón is bementek a házba. Kb. egy perc után a férfit megbilincselt kézzel kivezették az épületből csend lett, a férfit elfogták.

14:50

A mentők a házban ellátták a férfit, majd 2-3 perccel ezelőtt a rendőrök autóba ültették és elvitték. Néhány rendőr maradt a háznál, helyszínelnek. Ezzel ért véget a kommandós akció.

A rendőrök elvezetik a férfit (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián
A rendőrök elvezetik a férfit (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

15:14

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa, Tűri Zsanett a helyszínen mondta el a hivatalos tájékoztatást.
„Az orosházi járőrök elővezetés céljából keresték fel otthonában a 45 éves férfit, aki kezdetben együttműködést tanúsított, de aztán egy fegyverrel vagy annak utánzatával rálőtt a rendőrökre, majd bemenekült az otthonába és bezárkózott. Személyi sérülés nem történt”

17:09

Gázriasztó fegyverrel lőtt

A rendőrség tájékoztatása szerint a 45 éves férfi egy gázriasztó fegyverrel lőtt az őt elővezetni akaró rendőrökre. Eleinte együttműködött, majd bemenekült egy házba, onnan lövöldözött. A férfi ellen az eljárást a Nemzeti Nyomozó Főügyészség folytatja.

18:39

Korábban is fenyegetett már fegyverrel?

A beol.hu úgy tudja, a férfi már ütközött a törvénnyel, sok évvel ezelőtt. Ahogy az utcabeliek elmesélték: csokilopás volt az előzmény, majd bement a polgármesteri hivatalba, ahol a szabálysértési ügyintézővel összeszólalkozott, s arra kényszerítette a hivatali embert egy fegyvernek látszó tárggyal, hogy menjen vele a közeli taxiállomásra. Végül börtönben végezte a férfi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.