- hirdetés -

Rendhagyó anyák napjára készül a művelődési központ. Egész napos, ingyenes programok várják azokat, akik május 7-én a művelődési házba és az Árpád-kertbe látogatnak. Sztárvendégek: Szandi, Koós Réka és édesanyja: Dékány Sarolta.

A szabadban olyan feladatokat lehet kipróbálni, amelyek az édesanyák és nagymamák mindennapjainak részei: sminkelés, palacsintasütés, babakocsis futóverseny, ablakpucolás, a házipatika feltöltése, elsősegélynyújtás, varrás, aerobic, stb. Aki szeretne, verseny formában is nevezhet, de csupán közös mókázásra is kiváló alkalmat nyújtanak a játékok.

– Más dimenzióba emeljük az anyák napja megünneplését – hangsúlyozza Lajti Tímea ügyvezető. – A bensőségességét meghagyjuk a családoknak, ám lehetőséget adunk arra, hogy az édesanyák és gyermekeik közösségi szinten megéljék a mindennapok örömét. Megpróbálunk rámutatni arra, milyen sokrétű az anyaság tartalma, erre is utal a szlogenünk: el sem hisszük, mi minden belefér. Ugyanakkor a nap során orosházi és vendég édesanyák mesélhetnek saját tapasztalataikról. Egyet biztosan ígérhetünk: sok-sok érzelmet ezen a napon, ami az anyákról és értük szól – tette hozzá.

Az anyaságba nagyon sok minden belefér (Fotó: life.hu)
Az anyaságba nagyon sok minden belefér (Fotó: life.hu)

Sorsoláson vesz részt, aki benevezi édesanyját egy átváltoztatásra, vagy édesanyjával készült közös fotót küld, netán felkészül egy produkcióval és azt a színpadon bemutatja, vagy részt vesz a babakocsis futóversenyben, esetleg az egész család benevez egy grillezésre. Emellett aki a sok feladatból legalább ötöt bevállal, szintén nyerhet.

A színpadon Szandi műsora és orosházi apák és lányaik tánca köszönti az anyákat. Miközben a gyermekfelügyelet is biztosított lesz, ingyenes mozifilmet láthatnak (Mama – Penelope Cruzzal) nem csak az édesanyák.

A kora esti beszélgetős műsort a Bubik-teremben tartják, (NINCS) PÚDER! címmel. Vendégek:

Koós Réka (1 lány édesanyja) és édesanyja, Dékány Sarolta (nagymama, 1 lány és 1 fiú édesanyja), dr. Csányi Ágnes (gyermekorvos, nagymama, 1 lány, 3 fiú édesanyja), Losoncziné Tóth Judit (2 fiú, 3 lány édesanyja), Albert Zoltán (2 fiú édesapja), Berta Lászlóné (2 lány édesanyja), háziasszony: B. Imre Julianna. Témák: Az anyaság örökletes betegség – Több kettőnél: te hány gyereket szeretnél? – Anya, vagy apa pelenkázzon? – Bölcsőtől a sírig anya – Karrier és/vagy család.

Május 6-án, a Városházi Galérián édesanyák alkotásaiból nyílik kiállítás, 7-én a művelődési központban Püspöki Zsolt fotós ebben a témában készült munkáiból látható egy tárlat.

Az Orosházi Média Kft. vállalta a kiemelt médiapartnerséget, támogatva a művelődési központ közösségépítő szándékát, amely mellé számos civil szervezet is csatlakozott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.