- hirdetés -

Sokat dolgozott azért Rácz László hentes, hogy saját üzlete legyen. A precizitás, minőség és a hagyományok tisztelete rögtön tapinthatóvá válik, amint belépünk rákóczitelepi üzletébe.

Már kiskorában segített a családi disznóvágások alkalmával, 17 éves korában egyedül vágott disznót – ekkor biztosan tudta már Rácz László, hentes lesz. Az eltelt évek alatt megjárta e szakma minden lépcsőfokát – de talán mindez szükséges volt ahhoz, hogy saját üzlete legyen Rákóczitelepen. Dolgozott több húsboltban alkalmazottként, nevelt állatokat is. Augusztusban lesz négy éve, hogy saját vállalkozást indított, teljesen önerőből.

Kezdetben a saját maga által nevelt sertések húsát árulta, de a bolt forgalma akkora volt, hogy ez a mennyiség kevésnek bizonyult. Így kereste meg az AGRO-M Zrt-t – tőlük veszi a sertés és a kaszaperi vágóhídon vágatja le, a feldolgozást viszont nem bízza másra. Saját maga készíti a finomságokat; a vékony és vastag kolbászok mellett a hurkát, kolbászt és disznósajtot. Nem túl sokat, hogy a frissesség mindig garantált legyen. Ha a hét folyamán valami elfogy, új vágással biztosítja a friss alapanyagot.

Rácz László üzletét sokan felkeresik a belvárosból is (Fotó: Takács Csaba)
Rácz László üzletét sokan felkeresik a belvárosból is (Fotó: Takács Csaba)

Minden terméke saját készítésű, egyéni receptúra alapján, hagyományos módon, csak természetes alapanyagokból készül. Rácz László hentes titka ebben rejlik, a minőségben és a hagyományos íz megtartásában, no és az ismertségében – ezért keresik fel sokan rákóczitelepi hentesüzletét még a belvárosból is, legyen az idős vagy fiatal.

– Büszke vagyok arra, hogy mindent a magam erejéből értem el, nem pályáztam, nem kaptam támogatást senkitől. Nem mondom, hogy könnyű volt, de kitartó munkámmal elértem a célomat. Kezdetben, amikor megnyitottam az üzletemet, sokan mondták, nem fog ide jönni senki a „világ végére” csak hogy húst vegyen. De hittem abban, hogy sokan ismernek, és így ismerik azt a minőséget és hagyományt is, amit képviselek – és szerencsére a vevők egyre csak jöttek – mondta Rácz László, aki mindig tervez, újít – jelenleg is felújítás alatt áll a feldolgozóegysége és szeretne gépeket is beszerezni, amik megkönnyítenék számára a termékek előállítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.