- hirdetés -

Az orosházi mezőgazdasági társaság tett közzé felhívást, miután elloptak tőlük több millió forint értékű növényvédő szert.

“Ismeretlen tettesek az Orosfarm Zrt. növényvédő szer raktárából április 10-ről 11-re virradó éjjel nagy mennyiségű, több millió forint értékű növényvédő szert tulajdonítottak el. Ha ön használható információval rendelkezik, juttassa el az Orosházi Rendőrkapitányságra.” – áll azon a felhíváson, amit a Facebookra tett fel a cég képviselője.

A részletekért megkerestük az Orosfarm vezetőjét.
– Tatársáncon, a termelési központunkban van egy raktár, ahol ezeket a szereket tároltuk, innen lopták el ismeretlenek. Az eltulajdonított szerek értéke mellett azonban jóval nagyobb a kárunk, hiszen ezeket a vegyszereket most újra be kell szerezni, azonban ezt most, a szezonban csak jóval drágábban tudjuk megtenni. Aki bármilyen információval rendelkezik, kérem, jelezze azt az orosházi rendőröknek. Ha az információ segíti a nyomozást, és meglesz a tettes, én állom a szavam, és átadom a beígért 1 millió forintos jutalmat a nyomravezetőnek – mondta Dominkó Sándor, az Orosfarm Zrt. igazgatósági elnöke.

Hozzátette, a mezőgazdasági munkákat nem hátráltatja a lopás, minden növénykultúrát időben tudnak majd kezelni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.