- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus birkózói az utóbbi hetekben több rangsorversenyen és a diákolimpián is részt vettek.

Budapesten az ESMTK birkózó csarnokában rendezték a diák I. és serdülő kötöttfogású diákolimpiát. A szervezők méltó körülményeket biztosítottak a versenyhez. A hangulatot és a látványt fény- és hangtechnikai elemek fokozták. Pénteken a diák I. korosztály küzdelmeit bonyolították le. A 14 súlycsoportban 276 versenyző küzdött a dobogós helyezésekért. Szombaton valamivel kevesebben, 207-en szerepeltek a serdülő korosztályban.

– Jochim Márk súlycsoportjában 40-en indultak. Öt mérkőzést nyert és egyet vesztett. A későbbi bajnoktól szenvedett szoros küzdelemben vereséget, így a 3. helyen végzett. Sajnos a Spartacus többi versenyzőjének nem sikerült az elvárt eredményeket hozni. Garami Erik a későbbi diákolimpiai bajnok ellen vívott mérkőzésen biztos vezetés tudatában kénytelen volt feladni a küzdelmet térdsérülés miatt. Néhányan pillanatnyi kihagyás okán szenvedtek vereséget, ami az érmükbe került – értékelte tanítványait Jeszenszky P. László edző.

Eredmények:

35 kg Borgulya Márk 4. hely
42 kg Jochim Márk 3. hely
46 kg Lakatos Angelo 5. hely
54 kg Zatykó Szilveszter 5. hely

Arany- és bronzérmek Kecskemétről

Április 3-án, Kecskeméten rendezték a Kadett Szabadfogású és Junior Kötöttfogású rangsorversenyt. Orosházát kötött- és szabadfogásban 3-3 versenyző képviselte.

Eredményesen szerepeltek a Spartacus birkózói a kecskeméti rangsorversenyen is (Fotó: egyesület)
Eredményesen szerepeltek a Spartacus birkózói a kecskeméti rangsorversenyen is (Fotó: egyesület)

Eredmények:

Kadett szabadfogás: 50 kg Rácz Richárd 1. hely
85 kg Bojtor Gellért 3. hely

Junior kötöttfogás: 55kg Balogh Zoltán 4. hely
74 kg  Antal Dániel 3. hely

A fiúk kitettek magukért, Rácz Richárd győzelmével nagy lépést tett a címeres mez felé.

Nagycenki rangsorverseny

Április 9-én, Nagycenken folytatódott a junior szabadfogású rangsorverseny. Az idei évben ez volt a második megmérettetése ennek a korosztálynak, ahol az orosháziak 3 fővel képviselték a szakosztályt. Mind a hárman éremmel tértek haza. Balogh Zoltán győzelmével, Villim István második helyével, a legjobb magyar versenyzőként nagy lépést tett a korosztályos válogatottság felé. A 66 kg-os mezőnyben Antal Dániel a harmadik helyen végzett. A versenyen Szél Balázs térdsérülés miatt nem indult – tudtuk meg Hangya János edzőtől.

Eredmények:

50 kg Balogh Zoltán 1. hely
60 kg Villim István 2. hely
66 kg Antal Dániel 3. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.