- hirdetés -

A méhész-gazdálkodók a méhcsaládok varroa atka elleni engedélyezett szerrel történő, szakszerű kezelésének költségeihez igényelhetnek támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál, mintegy 800 millió forint keretösszegig. A kérelmezőnek a támogatott készítmény csomagolóanyagát legalább 2016. október 15-éig meg kell őriznie – olvasható az MVH honlapján.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a méhészetek varroa atka elleni gyógyszeres védekezésének támogatására 2016. április 6-áig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a lakhely/székhely szerint illetékes MVH kirendeltséghez.

A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) – 2015. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan – legkésőbb 2015. november 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

Amennyiben az MVH a kifizetési kérelmet jóváhagyja, a kérelmezőnek a támogatott készítmény csomagolóanyagát legalább 2016. október 15-éig meg kell őriznie. Abban az esetben, ha a kérelmező nem őrzi meg a csomagolóanyagot, akkor a támogatás jogosulatlanul igénybe vett támogatásnak minősül! Az intézkedés keretében elszámolt szerek – külön jogszabályban előírt méhegészségügyi nyilvántartás alapján történő – felhasználásáról, illetve a csomagoló anyagok megőrzéséről az MVH helyszíni ellenőrzés során is megbizonyosodhat.

A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása a kérelem elutasítását vonja maga után!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.