- hirdetés -

Március 19-20. között rendezték a XI.CMAS Uszonyosúszó világkupa 3. fordulóját az olaszországi Lignanoban. Az Eötvös DPSE versenyzője, Károlyi Csilla új országos csúccsal bronzérmet szerzett a 200 m felszíni úszásban. Mellette további két bronzot „zsebelt be” a versenyen.

A 2016-os uszonyosúszó világkupa sorozat harmadik állomását rendezték meg március 19-21. között az olaszországi Lignanoban. Az egri világkupához hasonlóan most is népes mezőny gyűlt össze a rangos megmérettetésen, ahol 63 egyesület versenyzői álltak rajtkőre, köztük több Európa- és világbajnok.

Tovább gyarapította éremgyűjteményét a kiváló sportolónő (Fotó: Eötvös DPSE)
Tovább gyarapította éremgyűjteményét a kiváló sportolónő (Fotó: Eötvös DPSE)

Orosházát az Eötvös DPSE világbajnoknője, Károlyi Csilla képviselte, a kiváló búvárúszó három bronzéremmel, egy országos csúccsal és egy világbajnoki szintidővel tért haza.
– Nagyon örülök a világkupán elért eredményeimnek. Három versenyszámban indultam és mindháromban egyéni csúcsot úsztam.  200 m-es uszonyos felszíni úszásban a 2013-as kolumbiai világjátékokon úszott /1,32,75/ országos csúcsomat fél másodperccel sikerült felülmúlnom /1,32,27/. Emellett teljesítettem a június végi világbajnokság részvételi szintidejét is, így már biztos tagja vagyok a vb-re utazó magyar csapatnak. Az elkövetkezendő hetekben kemény edzésekkel folytatódik tovább a felkészülésem. Célom, hogy a májusi országos bajnokságon tovább javítsam a most elért időeredményeimet – értékelte saját teljesítményét az orosházi világbajnoknő.

Eredmények:

50 m felszíni úszás; 3. hely; 18,71 mp
100 m felszíni úszás; 3. hely; 40,92 mp
200 m felszíni úszás; 3. hely; 1,32,27 mp – Új országos csúcs!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.