- hirdetés -

Két címet is hazahoztak az orosháziak a VI. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra versenyről. Sándor László tarolt vékony kolbászával, Csörnyei Ákos pedig Sonkakirály lett.

A hosszú hétvégén rendezték meg a IV. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra rendezvényt. Az egész hétvégés gasztrofesztiválon magyaros ételek és a hagyományőrző programok várták az érdeklődőket.

– Kiváló minőségű termékek érkeztek a VI. Gyulai kolbász- és sódarmustra, szárazkolbász, sonka és füstölt áru versenyére – nyilatkozta a Beol.hu hírportálnak Dinya Imre, a sódarmustra szakmai partnere, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke.

A versenyeken orosháziak is részt vettek: Csörnyei Ákos (holtversenyben Veres Andrással) a 30 kilós sonkájával elnyerte a Sonkakirály címet, Sándor László pedig első helyezett lett a vékony kolbászával.

A helyezetteknek nem volt könnyű feladatuk, ugyanis összesen 117 gasztronómiai finomsággal neveztek be a különböző versenyekre, így mondhatjuk, hogy a “nagy merítés” ellenére is az orosházi hústermékek bizonyultak a legfinomabbnak. A fesztiválon rengeteg látnivaló volt: disznóvágások, ételkészítési bemutatók, koncertek és családi programok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.