- hirdetés -

Báloznának,  gyárat látogatnának, Lengyelországba utaznának és újabb kiállítást is szerveznének. Sok terv elhangzott az egyesület rendezvényén.

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete a múlt évről szóló beszámoló közgyűlését tartotta március 4-én a művelődési házban. Az idei tervekről is tájékoztatott az elnök a nekünk küldött beszámolójában.

– A közel 70 fős egyesület gazdag, színes programokkal teli évet zárt – írja Szilasi-Horváth Tibor. – Jelentős szerepet vállaltunk a múlt évben is a város kulturális életének gazdagításában, a tagság szabadidős programjainak szervezésében.  A legkiemelkedőbb rendezvényünk a tíz éves évfordulónkhoz kapcsolódott, amelyen két nagykárolyi alkotó is bemutatkozott a városban. Így került sor Sróth Ödön költő könyvbemutatójára és Lendvay Zoltán festőművész kiállítására. Sikeres az olvasókörünk, amely minden hónapban újabb érdeklődőket vonz. Népszerűek a belföldi és külföldi kirándulásaink, az úti élménybeszámolók. Eredményes pályázatokkal tavaly 130 ezer forinttal növelhettük bevételünket.

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete idei tervei között szerepel többek között egy őszi bál megtartása, a kecskeméti Mercedes gyár látogatása, egy lengyelországi kirándulás, illetve az Amatőr Alkotók VI. Kiállításának megszervezése.

A közgyűlést követően az egyesület férfi tagjai köszöntötték a hölgyeket nőnap alkalmából, ahol Kohut Béla erre az alkalomra írt versét mondta el, Szilasi H. Tibor elnök pedig nem megszokott, szívhez szóló köszöntője hangzott el. Megvendégeléssel, beszélgetéssel zárult a rendezvény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.