- hirdetés -

Újabb 100 munkavállaló, 4,6 milliárd forintos beruházás, kiváló gyakorlati képzőhely. Ezek a Linamar Hungary Zrt. legfőbb tavalyi adatai. A mezőgazdasági és gépipari üzem 2016-ban továbblép, beruházások kezdődnek hamarosan.

A tavalyi esztendő igencsak bővelkedett eseményekben a város egyik legnagyobb ipari cégénél. Február elején 5,3 milliárd forintból állítottak munkába új gépeket, majd szeptemberben ünnepelték a cég fennállásának 50. évfordulóját.

Arról, hogy gazdaságilag milyen volt a 2015-ös esztendő, a Linamar Hungary Zrt. igazgatósági tagja számolt be.
– Összességében újabb jó évet sikerült zárni 2015-ben. 4,6 milliárd forint beruházást hajtottunk végre, a cég teljes forgalma 5 százalékkal nőtt, és a fejlesztéseknek köszönhetően további 100 embernek tudtunk munkát adni – mondta Havasi Csaba.

Az agráripari rész tavaly is gondokkal küzdött, ez még mindig fájó pont a vállalatnak.
– A keleti piacokon elsősorban Ukrajna és Oroszország a legnagyobb vásárló, de az ottani helyzet, és a deviza elértéktelenedése miatt jóval kevesebb az eladásunk. Emellett egyéb, belső szabályok változása miatt az amerikai piac is az eddigi 50 százalékán működik, ami visszaesést jelent ezen a területen az eladásokban – sorolja.

Az autóipari részleg kiválóan teljesít (Fotó: Kecskeméti Krisztina
Az autóipari részleg kiválóan teljesít (Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az autóipari részlegben azonban nyoma sincs a gondoknak, sőt, új projekteket indítottak Orosházán és Békéscsabán.
–  Rengeteg új megrendelés érkezik, sok új terméket készítünk, ezért Orosházán tovább bővítjük az LPD csarnokot. Első körben 1500 négyzetméternyi bővítés várható még az év elején, és az új projektek indulásától függően év közben újabb fejlesztések várhatók – tette hozzá Havasi Csaba.

Kiemelte az oktatás és a szakemberképzés fontosságát, amire nagy hangsúlyt fektetnek. Ennek eredménye, hogy a Linamar immár egymás után negyedjére kapta meg a kiváló gyakorlati képzőhely címet, jelenleg 153 tanulójuk van.
– Sokat invesztálunk az orosházi és a békéscsabai közéletbe, folyamatosan támogatjuk a sportot és a kultúrát. Emellett 2015-ben több mint félmilliárd forintnyi helyi adót fizettünk be Orosháza város kasszájába, amit a folyamatos növekedés tett lehetővé. A terv 2016-ra is hasonló: növekedni, fejlődni, amihez tovább kell javítani a hatékonyságot. Bizakodó vagyok, hiszen azt csinálhatjuk, amihez értünk – zárta Havasi Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.