- hirdetés -

Az orosházi nehézsúlyú öklöző a nála nehezebb és magasabb ellenfelét ütötte ki a második menetben.

Az Erostyák Zoltán Ökölvívó és Szabadidő Sport Sportegyesület első komoly versenye volt február 27-én Békéscsabán, ahol a nehézsúlyú Laczó Tibor lépett szorítóba első profi meccsén Molnár Gábor, a békésiek versenyzője ellen. A profi versenyt Giuseppe Lauri, a „the end” LAURI PROMOTION Kft. szervezte a Colosseumban, Békéscsabán. Olasz és magyar versenyzők csaptak össze a délelőtt folyamán, ahol Laczó Tibor a nap második meccsét vívta és a második menetben technikai KO-val nyerte a 4 menetre tervezett mérkőzést.

– Az ellenfelem 16 kilóval nehezebb és egy fejjel magasabb volt, így az első pillanatokban kicsit megilletődött voltam, de ez gyorsan elmúlt. Sikerült nekem irányítani az első menetet, és igyekeztem az ellenfelem gyengéit megtalálni. A második menetre bemelegedtem, és egy gyors KO-val sikerült lezárni a mérkőzést – mondta az OrosCafénak Tibor. – Lépésről lépésre tervezek, egyre tovább akarok lépni, újabb meccseket és persze minél előkelőbb címeket szeretnék nyerni. Ezért dolgozom – tette hozzá.

Laczó Tibor keze a magasban - megvan az első profi győzelem (Fotó: egyesület)
Laczó Tibor keze a magasban – megvan az első profi győzelem (Fotó: egyesület)

Edzője, Erostyák Zoltán szerint Tibor így is példát ad a teremben, reméli, ezután a sikerekben is követni fogja őt a többi versenyző.
– Ez a győzelem mind Tibornak, mind az orosházi ökölvívóknak új lehetőségeket jelent, és bizonyítja, hogy kitartó munkával sok minden elérhető. Kiválóan küzdött, elégedett vagyok vele – értékelt röviden a tréner.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.