- hirdetés -

Érmet most nem nyert, de azt mondja, így is volt értelme a versenynek, hiszen a cél a kijutás a riói tesztversenyre.

Három szeren indult Böczögő Dorina az azerbajdzsáni AGF Trophy Világkupán, s mindháromban döntőbe jutott. A Torna Club Békéscsaba tornásznője talajon szerepelt a legjobban, melynek fináléjába harmadikként jutott be 13,350-es pontszámmal. Az aranyérmet besöprő brazil Flavia Lopest esélye sem volt megelőzni, aki egy igen erős gyakorlatot mutatott be. A svéd Emma Larssontól és az azerbajdzsáni Marina Nekarovától ugyanakkor nem volt messze, 13,100 pontos produkciójával mindössze egy tizeddel csúszott le a dobogóról. Ha megismétli a selejtezős előadását, biztos harmadik, így a negyedik helyen fejezte be a számot – írja a Beol.hu.

Gerendán és ugrásban egyformán a hatodik helyen kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Előbbin 13,200, utóbbin 13,425 egységet kapott a pontozóktól. Dorina az utóbbi hónapokban rendre megremegett a gerendán, most is becsúszott egy-egy hiba, s így a 11,900 pont csak a hetedik helyhez volt elegendő.

Böczögő ugrásban sem került dobogóra, itt negyedik. E kategóriában a negyvenhez közelítő, de még mindig magas színvonalú tornára képes üzbég származású Okszana Csuszovityina hódította el a világkupa-serleget.

– Ahhoz képest, hogy 2014 óta nem indultam ugrásban, egész jól sikerült gyakorlatom, így ez a 4. hely jónak mondható – mondta az OrosCafénak Dorina. – A gerendával természetesen nem vagyok elégedett, mert egy leesés mellett meg egy hiba is csúszott a gyakorlatba, ez pedig nagyok sok egyszerre. A talajom sem volt pontos, ha az egyik sorból nem szökkenek el, akkor megvan a bronz. De nem kesergek, ez a verseny is fontos volt, hiszen a cél egyértelmű: én legyek az egyik, aki kiutazhat a riói olimpiai tesztversenyre – fogalmazott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.