- hirdetés -

Berobbantak az orosházi táncosok egy új moderntánc-szövetség versenyén, amit az elmúlt hét végén, Szolnokon rendeztek meg. Első és második helyezéseket hoztak, ha kitartóak, akár Németországba is eljuthatnak táncversenyre.

A Rétes Edina vezette moderntánc-csoport sikereiről a tánctanár, és egyben a ReDance Hip-Hop Crew SE elnöke tájékoztatott.

– A 2015-ös évet a fellépéseknek szenteltük, valamint a fejlődésünkre koncentráltunk. Az idei évet újult erővel indítottuk, visszatértünk a versenyzéshez – nyilatkozta Edina. – Az UDO Hungary szövetséghez neveztem be a csapatot. Ez egy új szövetség Magyarországon, mégis nagyon ígéretesnek tűnik a továbbjutásokat illetően. Egy kupasorozatot indítottak el, amely 4 versenyt jelent a nemzetközi fordulóig, ami Németországban lesz. A táncosok pontokat is kapnak a produkciók után, amit össze kell majd adni, és ha elérjük a megfelelő pontszámot, akkor kijuthatunk Németországba -emelte ki Rétes Edina.

Nagy lehetőség előtt állnak az orosházi táncosok (Fotó: redance)
Nagy lehetőség előtt állnak az orosházi táncosok (Fotó: redance)

A táncosok nagyon sok edzéseken, plusz órákon vesznek részt ahhoz, hogy jól teljesítsenek. Szolnokon egészen elképesztő teljesítményt nyújtottak.

– Így még nem láttam őket táncolni és küzdeni. A közönség tapsolt, fütyült, a zsűri mosolygott és folyamatosan járt a lábuk, amikor a ReDance lépett a színpadra. Tudatosan szoktam felépíteni az aktuális évet és úgy gondolom, hogy megvan az eredménye. Ez köszönhető a versenyzőim akaratának, küzdelmének és vágyának is egyaránt. Nagyon büszke vagyok rájuk! Nem állunk le! Folytatjuk a munkát, hogy a március 19- i versenyen, Kiskunlacházán még jobban tudjunk teljesíteni – tájékoztatott a tánctanár.

Eredmények :

Gyerek csoport:
1. Tóth Liliána, Bartus Liza, Balczó Boglárka, Nyári Viktória, Nagy Patrik

Gyerek egyéni:
1. Balczó Boglárka

Serdülő egyéni:
1. Balczó Boglárka

Serdülő csoport:
1. Tóth Lia, Bartus Liza, Balczó Boglárka, Nyári Viktória, Nagy Patrik

Serdülő páros:
1. Berta Réka és Szelezsán Szabina

Ifjúsági egyéni: 2. Sun Márk

Felnőtt páros:
1. Kárai Fanni és Sun Márk
2. hely Berta Réka és Szelezsán Szabina

Felnőtt csoport:
2. Kárai Fanni, Jancsó Jázmin, Tóth Boglárka, Berta Réka, Rétes Anett, Pribelszki Péter, Sun Márk

A ReDance korábbi produkciója, még 2014-ből, fotókkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.