- hirdetés -

Érdemes mielőbb tervezni, ha a szülők bölcsődébe íratnák kisgyermeküket. Hónapokkal előre célszerű jelezni, ha az önkormányzati bölcsődét választanák, idén először május elején tartják a beiratkozást.

Egyre nagyobb az igény a bölcsődei szolgáltatások iránt, az önkormányzat Kisharang Bölcsődéjében is 100%-os a telítettség, és a várólista is elég hosszú. Ugyanakkor egyre nagyobb a korkülönbség a beíratott gyerekek között. Januártól változott a gyed extra kedvezmény: már a gyerekek féléves korától vállalhatnak munkát az anyukák (a korábbi 1 éves kor helyett).

Az intézményvezetőtől megtudtuk, az óvodákkal megegyező időpontban, május elején tartják a beiratkozást, előtte pedig nyílt napokon várják az érdeklődőket.

– Szeptemberben még hatvan üres férőhelyünk volt. Azonban az ingyenes bölcsődei étkeztetés miatt nagyon megélénkült a bölcsőde iránti igény – mondja Dénes-Földesi Mónika bölcsődeegység vezető. – Szeretnénk a szülőknek megadni azt a lehetőséget, hogy előre átgondolva már akár idén májusban beírathassák a gyermekeiket. Ettől az évtől hat hónapos kortól vehetünk föl kisgyermekeket a gyed extra miatt. Várjuk ezeket a szülői igényeket is, hogy a csoportok számát és a korcsoportokat tervezni tudjuk – teszi hozzá a szakember.

A csecsemőcsoportban egy - másfél évesek vannak (Fotó: Rajki Judit)
A csecsemőcsoportban egy – másfél évesek vannak (Fotó: Rajki Judit)

A bölcsődében jelenleg hét csoport működik, 100%-os telítettséggel, egy csecsemő csoport van, ahol egy és másfél év között van az átlagéletkor, a többiek pedig zömében már betöltötték a két évet.

– Mit jelent az intézménynek az, hogy már a féléveseket is fogadni kell?

– Nagyon nagy változás, hiszen személyi és tárgyi feltételekben is nekünk erre fel kell készülni, ezért is szeretnénk azt, hogy ha ez a beiratkozás sikeres lenne.

– Mi a jellemző a szülők érdeklődése terén?

– Két fajta szülő létezik, az egyik, aki jó előre tervez, akár már egy évvel korábban jön és érdeklődik, a másik, aki ad hoc módon akár egy vagy két héttel a munkába állás előtt jelentkezik nálunk. Sajnos nekik nem tudunk segíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.