- hirdetés -

A 12. fordulót játszották az NB I-es női asztalitenisz bajnokság keleti csoportjában február 6-án. Az orosházi lányok érvényesítve a papírformát valósággal kiütötték a létszámhiányos szekszárdiakat.

PET BAU ASE Orosháza – Szekszárd IV  18 : 0

NB I-es női asztalitenisz bajnoki mérkőzés, Orosháza, Fürdő utcai terem
Játékvezetők: Nagy József és Séllei Zoltán.

Győztesek: Csáki Rita, Szabó Mariann, Balogh Klaudia,Fuderer Dalma  4-4 győzelem (1-1 győzelem mérkőzés nélkül), valamint a Csáki Rita-Balogh Klaudia és a Szabó Mariann-Fuderer Dalma páros.

A listavezető orosházi csapatnak nem okozott gondot a létszámhiányos, utánpótlás korú játékosokkal érkező szekszárdiak legyőzése.

– A 18:0-ás győzelem ellenére örömöm nem lehet felhőtlen. Egyrészt nem neveztem a mérkőzésre Fehér Zsófit, mert heti másfél óra edzéssel nem lehet az NB I-ben játszani még egy Szekszárd ellen sem. Másrészt, az ellenfél betegség miatt hiányos létszámmal érkezett, így ez a tény győzelmünk értékét csökkenti – nyilatkozta a csapatbajnoki után Bogdánffy Csaba szakosztályvezető. – A bajnokságban május óta a nagy távolság miatt ellenfeleink rendre távol maradtak a mérkőzéstől, akik eljöttek, azok – mint a mai napon – hiányos létszámmal, tartalékosan álltak ki ellenünk. Három fordulóval a vége előtt valószínű, hogy már bajnokok vagyunk. Úgy gondolom, hogy „kinőttük” ezt az osztályt, azon dolgozunk, hogy megteremtsük a feltételeket az Extra Ligára – fogalmazott Bogdánffy Csaba.

Csáki Rita az egyik alapembere a csapatnak (Fotó: Rajki Judit)
Csáki Rita az egyik alapembere a csapatnak (Fotó: Rajki Judit)

A szakember  kifejtette, hogy a lányok tanulás mellett amatőrként sportolnak, számukra csak az Extra Liga lehet a motiváló erő.

Szabó Mariann, a csapat oszlopos tagja a szegedi egyetemen végzi tanulmányait, naponta ingázik Szeged-Orosháza között, elmondása szerint heti 2-3 edzésen tud részt venni.
– Fiatal csapat ellen játszottunk, labdabiztosak voltak, de nem okoztak gondot a csapatunknak. A hátralevő mérkőzéseink a Gödöllő, a Nyíregyháza és a Statisztika II. ellen nehezebbek lesznek – tette hozzá a tehetséges sportoló.

A PET-BAU ASE Orosháza február 28-án, a Gödöllőt fogadja a Fürdő utcában. A csapatbajnoki kezdési ideje: 11 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.