- hirdetés -

Családja körében, utolsó kívánsága szerint álmában érte a halál Orosháza legidősebb emberét.

A 103. életévét több mint fél évvel is meghaladta Csomor Ferencné Hajdú Mária. Tavaly, születésnapja alkalmával jártunk nála.

Marika néni családi és ápolói gondozás mellett egyedül élt otthonában, de többször volt, hogy az éjszakai felügyeletet sem igényelte. Önálló volt, tudata tiszta az utolsó napokig.

Marika néninek nagyon sokat jelent a családi összetartás (Fotó: Rajki Judit)
Marika néni erősen kötődött az élethez (archív fotó: Rajki Judit)

A karácsonyt családja körében töltötte, még jól volt, az óév utolsó napján gyengült le nagyon – tudtuk meg a családtól. Már az utóbbi időben mondogatta: bárcsak elaludna! Ugyanakkor erősen kötődött az élethez, figyelt önmagára.

Többször volt már hasonlóan gyenge állapotban, de visszatért. Február elsején örökre elaludt. Családja el tudott búcsúzni tőle, otthon öltöztették. Szép halál – szokták mondani, keveseknek adatik meg ez az utolsó kegy.

Temetése február 8-án 11 órakor lesz az Alvégi temetőben. Az evangélikus templomban a február 7-i, szokásos istentiszteleten emlékeznek meg róla.

Városunkban, napjainkban öten élnek, akik 100 évesnél idősebbek. Az anyakönyvi adatok alapján kiderül, közülük 4 nő, és 1 férfi, a legidősebb 3 pedig, aki betöltötte a 101-et, nő. Az Egyesített Szociális Központtól megtudtuk, lakóik között nincs 101 éves, aki Orosháza legidősebb embere lehetne, vélhetően tehát családja körében él. Ha a család úgy gondolja, jelentkezzen, szívesen bemutatjuk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.