- hirdetés -

Az adóbevallás elkészítésének módjáról tartottak fórumot a helyi gazdáknak szerdán. Az elkövetkezendő időszakban több előadást is szerveznek a mezőgazdászoknak.

A gazdafórumot az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezte január 27-én a Pártok Házában. A nagyterem teljesen megtelt emberekkel, ismét nagy érdeklődést mutattak a helyi gazdák az idei első gazdafórumon.

– A gazdakör ezzel a fórummal elindította a téli időszakra tervezett tájékoztatóit, hogy a helyi gazdák minél több aktuális információval rendelkezzenek a tavaszi kezdésre. Erre azért most van szükség, mert a tavaszi munkálatok időszakában nem sok lehetőségük lenne a gazdáknak fórumokra járni – fogalmazott Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke.

Nem csak mezőgazdászok, könyvelők is jelen voltak a fórumon (Fotó: Rajki Judit)
Nem csak mezőgazdászok, könyvelők is jelen voltak a fórumon (Fotó: Rajki Judit)

A tájékoztatón a NAV Békés Megyei Adóigazgatóságának munkatársa, Duna Anikó tartott előadást az őstermelői adóbevallások elkészítéséről.

Részletesen elmagyarázta, mire kell ügyelni annak kitöltésénél, hisz nem mindegy, hogy kistermelő valaki vagy őstermelő. Kistermelő az, akinek bevétele nem éri el a 6 millió forintot, ha ennél több, az már őstermelő. Nem csak mezőgazdászok, könyvelők is jelen voltak a fórumon, hiszen számukra is rengeteg hasznos információ elhangzott. Az adóbevallás leadásának határideje május 20.

A következő gazdafórum február 4-én lesz szintén a Pártok Háza nagytermében, melyen az új növényvédő szerekről és azok alkalmazásáról lesz szó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.