- hirdetés -

Ember és természet, valamint a köztük lévő kapcsolat ihlette Szabó Lászlót. A révkomáromi fotóművész alkotásai a múzeumban várják az érdeklődőket.

A Fotopoézis című kiállítás megnyitóját a múzeum igazgatója tartotta január 25-én. A magyar kultúra napja alkalmával rendezett tárlat kapcsán az ember és a természet közti kapcsolat változásait vizsgálta.

A képek elemzése nyomán olyan igazságokat fogalmazott meg, amelyek elgondolkodtatnak. Mint elhangzott, akár olyan mértékben is képes volt az ember beavatkozni a természet örök járásába, hogy az elődeink számára (fekete-fehér portrék hősei) még természetes évszakok rendjét is képes volt felborítani.

Emlékezzünk, hány éve mondjuk: nincs már tavasz… Egy ponton így fogalmazza meg az üzenetet: valamit nagyon elrontottunk, emberek, de sosincs késő újrakezdeni!

A kiállító művész úgy fogalmazott: ember és természet kapcsolatát mutatja meg, nem mindennapi pillanatokat rögzítve, de azt sem bánja, ha a néző másképp értelmezi a képeit, mint ahogy ő tervezte.

Szabó László fotói önmagában is kifejezőek, de egységben még nagyobb hatást érnek el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Szabó László fotói önmagában is kifejezőek, de egységben még nagyobb hatást érnek el (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Rózsa Zoltán, a Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója emlékeztetett: a helyi értékek bemutatására leginkább a település születésnapja okán figyelnek. A magyar kultúra napjára igyekeznek a nemzeti értékek felmutatását előtérbe helyezni. Így történt, hogy a felvidéki Szabó László fotóművész állíthatott ki.

Szabó László Komáromban született 1966-ban. Hivatásos fotográfus, szakoktató, színházi, majd múzeumi fotós, reklám-szerkesztő, könyvkiadó, fotóművész, 2008 óta a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetsége által adományozott AFIAP cím büszke birtokosa. 2009-ben a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége „E-MAFOSZ” kitüntetést adományozott az addigi aktív fotográfiai munkásságának elismeréseként.

A tárlat március 5-ig látható a múzeumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.