- hirdetés -

A városvezetés ebéden fogadta Orosháza TOP 10 cégének vezetőit, ahol a köszöntő szavak és udvarias gesztusok mellett komoly témák is előkerültek.

Évek óta hagyomány, hogy a város legnagyobb adózóit vendégül látja a mindenkori városvezetés év elején. Az esemény idén január 22-én volt az Alföld Gyöngye Hotel éttermében. A 10 cégvezetőből kilencen tudtak eljönni, akiket Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István és Fejes Róbertné alpolgármester, valamint dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző fogadott.

Ebéd előtt a polgármester köszöntötte a cégvezetőket. Kiemelte, ezzel a meghívással kívánják megköszönni nekik az egész éves teljesítményt, azt, amit a városért tettek.

Dávid Zoltán polgármester pohárköszöntőjében sikeres esztendőt kívánt a cégvezetőknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Dávid Zoltán polgármester pohárköszöntőjében sikeres esztendőt kívánt a cégvezetőknek (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Minden város életében a legfontosabb a fejlődés, és az, hogy a vállalkozások gyarapodjanak, sikeresek legyenek. Természetesen nem csak ez a 10 vállalkozás van a városban, viszont önök azok, akik a legnagyobbak, a legtöbb embert foglalkoztatják és a legtöbb adót fizetik a városi kasszába. Elindítottunk egy párbeszédet az önkormányzat és a legnagyobb cégek között. A közös tervezésre, párbeszédre, együttműködésre továbbra is szükség lesz, erre törekszünk, az ajtóm bármikor nyitva áll önök előtt – fogalmazott Dávid Zoltán.

A fogadás végén kérdésünkre a polgármester elmondta, az ebéd melletti kötetlen beszélgetésen sok fontos téma is felmerült.
– Egyik legfontosabb az oktatás fejlesztése volt, hiszen ez jelenti a város jövőjét. Azzal, hogy ősztől a Kodolányi János Főiskola központja Orosházán lesz, óriási lehetőségek nyílnak meg a város és a nagy üzemek előtt is – tette hozzá Dávid Zoltán. Kiemelte, szót ejtettek az úthálózat fejlesztéséről is, amihez sok és hatékony lobbira van szükség, hiszen ez nem csak az itt élő állampolgárok, hanem az itt tevékenykedő cégek érdeke is.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az idei TOP 10-be bekerült egy új vállalkozás, mégpedig a Szkaliczki és Társa Kft. Mellettük a Doherty Hungary Kft., az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt., a Cerlux Kft., az OROSházaGLAS Kft., az O-I Manufacturing Kft., a Guardian Orosháza Kft., az Uhrin Transzport Kft., a Linamar Zrt. és a Merian Foods Élelmiszeripari Kft. tulajdonosa vagy képviselője vett részt az ebéden.

Az ebéd előtt most is értékelésre kértük a cégvezetőket. A 2015-ös esztendő eltérően érintette a nagy cégeket. Van, amelyik előre tudott lépni és folyamatosan fejleszt, van, amelyik nagy beruházások előtt áll és a tervezési szakaszban tart és van amelyik piacokat veszített, így most azon dolgozik, hogy máshol pótolja a kieső bevételt. Az interjúkat hamarosan közzétesszük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.