- hirdetés -

Ifj. Zsiga Zsolt a -80 kg-osok, míg Rábai Gábor a nehézsúlyúak közt verekedte be magát a legjobbak közé.

Január közepén több sportághoz hasonlóan a kyokushin karate világszövetsége is megjelentette 2015. évi ranglistáját, melyen nagy örömmel fedezhettünk fel a két orosházi harcost is. A csütörtök esti edzés előtt a 46. helyezett sensei Zsiga Zsolttal és mesterével sihan Zsiga Zsolttal beszélgettünk.

– Rendkívül örülök, hogy ott van a nevem a listán, a 46. helyezésen viszont mindenképp szeretnék javítani. A súlycsoport váltás után voltak jó nemzetközi eredményeim és ezek alapján érdemeltem ki ezt a helyet – mondja Ifj. Zsiba Zsolt. – Sok versenyem volt és általában sikeresen szerepeltem, ez érett be mostanra. Külön büszkeség, hogy a ezen a világranglistán a -80 kg-ban én vagyok a legjobb magyar. Idén lesz jó néhány lehetőség a javításra. Mindjárt márciusban, Hágában lesz profi Európa bajnoki mérkőzésem egy nagyon jó holland srác ellen, aztán nyáron a szentesi U25-ös világbajnokság, ahol mindenképp szeretnék a dobogón végezni és persze a novemberi, Japánban rendezendő súlycsoport nélküli világbajnokság. Ha ezeken a nagy versenyeken sikerül úgy szerepelni, ahogy tudok és ahogy szeretnék, akkor a jövő évi világranglistán már előkelőbb helyen találjuk a nevemet – mondja előbb mosolyogva, majd komolyra váltva az ifjú mester.

Ifj. Zsiga Zsolt örül a világranglista 46. helyének, de feljebb akar lépni (Fotó: Rajki Judit)
Ifj. Zsiga Zsolt örül a világranglista 46. helyének, de feljebb akar lépni (Fotó: Rajki Judit)

Zsolt sensei kapott decemberben egy kis pihenőt, most azonban már napi két edzéssel készül a megmérettetésekre. Jól megy a munka annak dacára is, hogy mellette küzd a paragrafusokkal is, hisz a jogi egyetemen január végéig vizsgaidőszak van.

Sihan Zsiga Zsolt, a két orosházi „ranglistás” edzője büszke a tanítványokra.
– Három napja kaptuk meg az értesítést és bár titkon reméltük, mégis kicsit meglepetés volt, hogy a négy súlycsoport közül kettőben is ott vagyunk.

Nagyon nagy dolog ez, hisz súlycsoportonként több ezer versenyzőt jegyeznek a világon és bekerülni a top 100-ba hatalmas teljesítmény. Az OKKSZK életében idén fordult elő először.

Az egyesület számára is nagy büszkeség, hisz egy ilyen kis város, ilyen kis egyesülete nem sok helyen szerepel két harcossal is a legjobbak között. Ehhez sokat kellett utaznunk, sok versenyen kellett ott lennünk és jól szerepelnünk. A mi munkánkon túl elismerés ez a támogatóinknak is, hisz az ő segítségük nélkül ez sem sikerülhetne – mondja büszkén a sihan.

Aki ismeri Zsiga Zsoltot, az tudja, hogy fiához és tanítványához hasonlóan nem elégszik meg a jó eredménnyel, hanem mindig még jobbra törekszik. Most is már az előrelépés lehetőségei foglalkoztatják.
– Zsolti ebben az évben, Gábor pedig – aki most a 69. – két éven belül ott lehet akár a top 20-ban.  Ehhez persze a munkán kívül rengeteg szerencse is kell, illetve ott kell lennünk azokon a versenyeken, amelyek számítanak az értékelésnél. Sok pályázatot kell elkészíteni és megnyerni ahhoz, hogy utazni tudjunk. Mi minden esetre tesszük a dolgunkat tovább és nagyon bízom benne, hogy idén is sok szép eredménnyel lepjük meg a karate kedvelőit, a jövő évi világranglistát pedig,…nos azt majd meglátjuk – fejezi be a beszélgetést és indul edzést tartani Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.