- hirdetés -

Javában tart a felkészülés az Orosházi Spartacus Birkózó Klubban, közel 180 sportoló váltja egymást az Október 6. utcai edzőteremben. Szél Attila elnök számolt be a felkészülésről, az idei év céljairól.

December 28-án kezdtük a felkészülést. A gyerekek többsége helyben, a korosztályos válogatott tagjai viszont edzőtáborban – adta hírül az elnök.

Ezekben a hetekben az erő-állóképesség növelésére fektetik a hangsúlyt. A tornatermi tréningek mellett szabadtéri futás szerepel a programban. – Ez nem könnyű időszak a sportolók számára, de aki nem sír az edzésen, az a versenyen biztosan sírni fog! A diákolimpiákkal kezdődik a versenyidőszak, ami a június elejei országos döntőkkel zárul. Célunk, hogy versenyzőink minél jobb teljesítményt nyújtsanak a korosztályos versenyeken és minél többen kerüljenek be a korosztályos válogatottba. Szerencsére tehetségekben nincs hiány – vázolta a célokat Szél Attila.

Az alapozás nagyon kemény, de elengedhetetlen az eredményes versenyzéshez (Fotó: Rajki Judit)
Az alapozás nagyon kemény, de elengedhetetlen az eredményes versenyzéshez (Fotó: Rajki Judit)

Ifj. Jeszenszky P. László edző kérdésünkre elmondta, hogy a kemény fizikai felkészülés ellenére nem kell motiválni a srácokat, teszik a dolgukat. A szakember bízik benne, hogy a sok tehetséges gyermek közül kikerül egy-egy Növényi Norbert vagy Komáromi Tibor.

Ezen az úton halad a singapuri ifjúsági olimpián 6. helyet elért Kránitz Adrián is, akit a súlyzók között találtunk.
– Lassan 15 éve vagyok az egyesület tagja. Minden évben a téli felkészülés a legnehezebb egy sportoló számára, de idővel hozzászokik az ember. Mindig jönnek új kihívások, amik új erőt adnak. Ez évi célom, hogy március 5-én megnyerjem az U23 szabadfogású magyar bajnokságot és kvalifikáltassam magam a március végi bulgáriai U23-as Európa Bajnokságra – fogalmazta meg röviden céljait a kiváló birkózó.

Azok a gyerekek, akik most kapnak kedvet a birkózáshoz, hétfőtől-péntekig délutánonként jelentkezhetnek a Spartacus edzőtermében a szakembereknél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.