- hirdetés -

Ezzel összesen 160 milliót fordított az önkormányzat a sport támogatására 2015-ben. Az eredeti igények jóval többről szóltak.

Két részletben, először áprilisban, majd májusban osztották ki a sportegyesületek részére azt az összesen 100 millió forintot, amit még 2015 elején építettek be a költségvetésbe. Ez volt az alap, de már ekkor elhangzott a városvezetők részéről, ha az önkrmányzat pénzügyi helyzete engedi, az eredeti igényekhez közelítve újabb összegeket szavazhatnak meg. 2015 júliusában aztán újabb 5 milliós póttámogatás került a klubokhoz, így már minden igénylő kapott valamekkora összeget. Aztán októberben Dávid Zoltán polgármester javaslatára 20 millió forint került a költségvetés ezen sorára, ebben a körben 14 egyesület kapott újabb póttámogatást a működéséhez.

A Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága december 22-i ülésén ismét téma volt a sporttámogatások ügye.
– A város anyagi lehetőségei megengedték, hogy újabb 35 millió forinttal segítsük a sportegyesületeket eredményeik elérésében. Ebből az összegből előzetes egyeztetés után hat sportklubnak, elsősorban a nagyobb egyesületeknek javasoltunk újabb támogatást – mondta az OrosCafé érdeklődésére Bojtor István, sportért felelős alpolgármester.

A bizottság Fideszes elnöke, Lövei Ferenc kiemelte, tartották ígéretüket, és az eredeti 100 milliós összegen felül év közben így már összesen 60 millió forintot szavaztak meg azon egyesületeknek, akik igényelték a támogatást.
– Ez a pénz kevesebb, mint a befutott igények, de a környező, hasonló méretű településekhez mérten Orosháza még így is jelentősen több támogatást ad sportra. 2016-ban is arra törekszünk, hogy a városi sport az anyagi lehetőségekhez igazodóan méltó támogatásban részesüljön – fogalmazott Lövei.

A jelen lévő bizottsági tagok 4 igen, 1 tartózkodás mellett fogadták el az alábbi támogatási összegeket.

1. OMTK Utánpótlás Labdarúgó SE – 1,5 millió Ft
2. Orosházi Férfi kézilabda Sportegyesület – 20 millió Ft
3. Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör – 6,5 millió Ft
4. Orosházi Női Kézilabda Club – 2 millió Ft
5. Orosházi Spartacus Birkózó Klub – 4 millió Ft
6. Rákóczi Vasas Sportegyesület – 1 millió Ft

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.