- hirdetés -

A már hagyományos szilveszteri koncerttel zárta az évet az Orosházi Fúvószenekar. Zene, tánc minden mennyiségben, sztárvendégekkel kiegészülve.

Teltház várta az orosházi fúvósokat december 29-én a művelődési központ színháztermében a 26. Fúvós Szilveszteren.

A zenekar átalakulóban van, több tehetséges fiatallal is kiegészültek év közben, akiknek fel kell zárkózni az idősebb tagokhoz, amihez persze idő és sok türelem kell. És bizony ők is megérzik, hogy az elmúlt években sokan elköltöztek a városból, több korábbi tagjuk is Budapesten, Szegeden vagy külföldön él.

De nem csüggednek, dolgoznak és a jövőt tervezik, építik.

Fabók László (Fotó: Rajki Judit)
Fabók László (Fotó: Rajki Judit)

– Nehéz összeegyeztetni a zenekar tagjaival egy mindenki számára megfelelő időpontot, hiszen sok minden közbeszólhat, ha ennyi ember együttes munkájáról van szó. A zenekar magját egy 20-25 fős baráti társaság jelenti, őket egészítik ki azok, akik nem Orosházán élnek. A folyamatos munka kialakítása nagyon fontos cél számomra, ennek rendelünk alá mindent – fogalmazott a koncert előtt Fabók László karnagy.

A fellépésen azonban semmi nem érződött a nehézségekből. Érezhető volt, hogy komoly próbafolyamat után léptek színpadára a zenészek, a telt ház pedig jelezte, sokan kíváncsiak a fúvószenére a városban.

Az első félidőben felcsendült többféle stílus a nyitánytól a latin dallamokon át a magyar történelmi indulókig. A zenekar kiválóan szólt, a zombai táncosok és az újonnan alakult Orosházi Mazsorett Tánccsport Egyesület fiataljai pedig megadták a plusz hangulatot a fúvószenéhez.

A fúvósok ismét kiváló hangversenyt adtak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
A fúvósok ismét kiváló hangversenyt adtak (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A szünet után némileg rendhagyó módon nem a zenekar lépett színpadra, hanem két sztárvendégnek tapsolhatott a közönség. A legendás Mini zenekar alapítója, Török Ádám nem először járt már Orosházán, ismerősként fogadták.
– Néhány éve a művelődési ház előtt volt egy nagykoncertünk, ahol Galyas doktorral együtt léptem színpadra, az fantasztikus este volt. Már 46 éve játszok fúvós hangszeren, és igazán megtisztelő számomra, hogy a nagy múltú Orosházi Fúvószenekar meghívott erre az estre. Több jó barátom is zenél közöttük, és meghallgatva őket azt mondhatom, büszke lehet rá a város, hogy ilyen kiváló és lelkes fúvószenekara van – fogalmazott a koncert után Török Ádám.

Az orosházi származású dr. Galyas László 10 éves kora óta játszik trombitán, kísérte már Hofi Gézát, és játszott több komoly formációban is. Török Ádámmal lassan 25 éve zenél együtt.
– Megjártunk pár közös utat Ádámmal, együtt kaptuk az eMeRTon-díjat, közösen csináltuk meg a Rockszanazugot, és az Életmű Show-ját. Ez a mai este elsősorban az orosházi zenekarról szólt, mi egyfajta színfoltot jelentettünk csupán. Nekem külön öröm, hogy itthon játszhatok. Érdekes, de a sors úgy adta, hogy most először zenéltem ezen a színpadon, szülővárosomban. Bevallom, a torkom összeszorult és a könnyem is kicsordult a meghatottságtól, nehezen tudtam megszólalni, amikor színpadra léptem – fogalmazott dr. Galyas László.

Dr. Galyas László és Török Ádám (klikk további képekért) Fotó: Rajki Judit
Dr. Galyas László és Török Ádám (klikk további képekért) Fotó: Rajki Judit

A két sztárvendég Török Ádám életművéből játszott, felcsendült többek között a Gőzhajó, és a Lusta Blues is.

Az igazi meglepetés azonban az volt, amikor dr. Galyas Lászlót kísérte a zenekar. Luis Armstrong What a Wonderful World című slágerét, és Dés László szerzeményét, a Nagy Utazást játszották közösen a közönség vastapsa mellett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.