- hirdetés -

Egész napos fagyokra lehet számítani a következő időszakban, ha eddig nem gondoskodtunk a vízmérők téliesítéséről ideje megtenni, ne feledkezzünk meg a kerti csapokról sem!

A hideg idő beálltával menetrendszerűen érkező probléma a vízmérők, a vízvezetékek szétfagyása. A tartós hideg komoly károkat okozhat az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is. A vízmérő akna tetejét fóliával védjük a széltől, a fóliára pedig valamilyen hőszigetelésre alkalmas anyag (például hungarocell, nikecell, nádpalló) kerüljön.

Mindezt úgy alakítsuk ki, hogy a vízmérő leolvasásakor károsodás nélkül eltávolítható, majd visszahelyezhető legyen. Érdemes magát a mérőt és a szabadon lévő csöveket is hőszigetelő anyaggal körbetekerni. Üdülők, hétvégi házak, tehát minden olyan ingatlan esetében, ahol nincs rendszeres vízfogyasztás végezzük el a belső vízhálózat víztelenítését. Ne feledkezzünk meg a kerti csapokról sem! A fagycsapot ütközésig zárjuk (részleges elzárása szivárgást eredményezhet), a felső csapot pedig nyissuk ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.