- hirdetés -

Az olimpikon tornász általában a családja körében tölti a karácsonyt itt, Orosházán, melyet szokás szerint rokonlátogatások fognak követni.

Sikeres sportolónk az utóbbi időben főként a vizsgaidőszakra koncentrált, de amikor ideje engedte, edzésekre is járt, és időben gondoskodott az ajándékokról is.
– Van olyan ajándék, amit már októberben megvettem, például a húgomét, de valamelyik ajándékot az utóbbi két hétben vásároltam meg. Most viszonylag hamar végeztem ezekkel a teendőkkel. Szóval már csak a csomagolás van hátra – mesélte Böczögő Dorina, akinek legutóbbi sikereiről itt írtunk.

Náluk karácsonykor mindenki ad, és kap is ajándékot, melyeket valaki mindig a fa alá rejt.

Böczögő Dorina
Böczögő Dorina

– Kora délután szoktunk ebédelni, húgom még elég kicsi, ezért pár évvel ezelőtt még az volt a szokás, hogy valaki fölállt az asztaltól, és becsempészte az ajándékokat a fa alá. Ez nem mindig volt egyszerű, ugyanis volt olyan, hogy egy helyiségben volt a fa is és az étkezés is. Húgom sajnos már nem hisz a Jézuskában, de szerintem ez a “csempészős” dolog továbbra is így fog zajlani – mondta mosolyogva az olimpikon tornász, akitől azt is megtudtuk, hogy náluk a karácsonyfán szaloncukor nem szokott lenni, azt ugyanis különféle díszek és fények ékesítik.

A családi ünnep ideje alatt töltött káposzta és kacsamáj kerül az asztalra.
– Ezeket mindenki nagyon szereti. A kacsamájért pedig szinte harcot vívunk, hogy melyik darabot ki egye meg – emelte ki Dorina, aki elmondása szerint szerencsés alkatának köszönhetően bármit megehet ilyenkor, amit csak szeretne. A két ünnep között edzésekre jár majd, amit egy újabb négy napos pihenő fog követni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.