- hirdetés -

Idén 14. alkalommal tartotta meg a piactéren az Ételosztás Őszinte Szívvel egyesület a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényét.

Több mint ezer adag, hétféle étellel (többfajta leves és főétel) várta az egyesület a nehéz helyzetben élőket vasárnap a piactéren. Az idei segítségnyújtást is páratlan összefogás jellemezte, számos civil szervezet, rendvédelmi szerv, magánember, önkormányzati és egyházi képviselők csatlakoztak a kezdeményezéshez és közösen segítettek a rászorulókon. Ki ételt, ki kenyeret, vagy meleg teát osztott – sokan fogadták el a segítő kezekből érkező finomságot, a hidegben jóleső meleg teát.

Idén 80 ezer adag étel

– Nagyon sokan eljöttek, ez is mutatja, hogy egyre többeknek szüksége van a meleg ételre. Számunkra mindenki egyforma, soha nem kérdezzük, hogy került ilyen helyzetbe, hisz a sors, az élet kiszámíthatatlan, bárki járhat így – hangsúlyozta Ilyés Gábor, az egyesület elnöke. Hozzátette, idén az orosházi ételosztások mellett, – amely az utóbbi időszakban két helyre korlátozódott: piactér, és Képessy utcai Civilek Háza – sokszor jártak vidéken is, idén 80 ezer, az elmúlt 14 év alatt megközelítőleg egymillió adag étel főtt a gulyáságyúban és került az ételhordókba.

A meleg étel sokaknak nem adatik meg nap mint nap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A meleg étel sokaknak nem adatik meg nap mint nap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Páratlan és jóleső, hogy a mai rendezvényünkhöz ilyen sokan csatlakoztak, és fontosnak tartották, hogy segítsenek nehéz helyzetbe került embertársaikon. Az ételosztás a jövőben is folytatódik, ezek az emberek számítanak ránk – emelte ki Ilyés Gábor.

Az ételosztás előtt az egyesület felhívására beérkezett rajzpályázatokat díjazták. A mintegy 50 pályamunka egyik alkotója sem ment haza üres kézzel, mindenki kapott ajándékot, kaland- vagy fürdőbelépőt, illetve ajándékcsomagot.

Az egyesület ezúton is szeretne köszönetet mondani támogatóinak, illetve azon orosházi, valamint környékbeli önkénteseinek és nyugdíjasoknak, akik folyamatosan segítették őket. Emellett hálájukat fejezik ki Orosháza városa felé is, hiszen ismét biztosított volt a helyszín a nagyszabású jótékonysági akciónak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.