- hirdetés -

Az orosházi Halustyik László és Kocsondi István több mint fél évszázada űzik a méhészet mesterségét. Nem véletlen, hogy megkapták az Országos Magyar Méhészet Egyesület elismerő oklevelét.

Ki ne találkozott volna már olyan mézzel, amit csak evett, evett és egyszer csak valamilyen oknál fogva észrevétlenül elfogyott? Halustyik László és Kocsondi István nem csak evett már ilyen isteni mannát, de készítettek is. Több mint 50 évnyi munkásságuk elismeréseként az Országos Magyar Méhészeti Egyesület „Kiváló Méhész” elismeréssel díjazta őket.

Halustyik László 61 éve foglalkozik méhészkedéssel (Fotó: Rajki Judit)
Halustyik László 61 éve foglalkozik méhészkedéssel (Fotó: Rajki Judit)

– 1954-ben kezdtem el méhészkedni, ekkor volt meg az első saját, önálló méh családom. Nem gondoltam volna, hogy megkapom ezt az oklevelet, 61 év munkássága van ebben az elismerésben – fogalmazott Halustyik László, méhész.

László imádja szakmáját, a méz jótékony hatását pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni.A selyemfű méznek köztudottan jó immunerősítő, gyulladáscsökkentő és vérnyomásszabályzó hatása van, amellett, hogy rendkívül finom és egészséges. Alacsony pollentartalma miatt allergiások is bátran fogyaszthatják. A hazánkban előállított mézek közül világszerte az akácméz a legismertebb. Ez a mézfajta fertőtlenítő hatású és köhögés ellen is ajánlott, íze miatt sütemények hozzávalóinak is szívesen használják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.