- hirdetés -

Hagyományok Ízek Régiók védjegyet kapott az orosházi fehér kenyér és az orosházi kolbász. Bekerültek a HÍR védjegyesek klubjába is.

A nemzet közös örökségének védelme, fenntartása és megőrzése a jövő nemzedékek számára mindannyiunk kötelessége – így fogalmazott Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára azon a fővárosi szakmai rendezvényen, melyen átadták a Hagyományok Ízek Régiók védjegy elismeréseket. Kiemelte, az eredet védett termékek minősége erősíti a termelők és a fogyasztók közötti kapcsolatot, bizalmat.

A múlt csütörtöki fővárosi díjátadón elismerték az orosházi fehér kenyeret és az orosházi kolbászt is. A pályázati program keretében így már 132 termék nyerte el ezt a címet.
– Végtelenül örülünk az elismerésnek, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a hagyományos kovásszal, ősi recept alapján készült orosházi vágott cipó minél jobban elterjedjen, keressék és szeressék az emberek. Több évszázados hagyományról van szó, amit igyekszünk méltón továbbvinni, képviselni – mondta el az OrosCafénak Csizmadia Lajosné.

Hagyományok Ízek Régiók védjegyet kapott a hagyományosan érlelt orosházi paprikás vékony- és vastagkolbász is.
– Azt, hogy elismerték a helyi kolbász minőségét, hosszú előkészítés előzte meg. Egy valódi elismerés ez a védjegy, melyet nemcsak a kolbászklub, hanem annak tagjai is használhatnak ezentúl, amennyiben ezen recept alapján készítik termékeiket. Örülünk, hogy orosházi termékek is vannak már a HÍR-védjegyes palettán – emelte ki dr. Muntyán János, az Orosházi Kolbászklub elnöke.

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) program a minőségi, hagyományos élelmiszerek eredetének megőrzésére és különleges tulajdonságainak védelmére született meg, segítve egyúttal a tudatos vásárlói döntést is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.