- hirdetés -

Az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, dr. Varga Sándor a kuratóriumi elnöke annak az alapítványnak, mely december 19-én mutatkozik be. Legfőbb cél a beteg, nehéz helyzetben lévő gyermekek támogatása, az alapszintű újraélesztés oktatása.

„A kezeim között ment el a lányom, az életem értelmének a lelke…” – így emlékezik vissza a tragédiára a mezőhegyesi Mihaleczki Mária, akinek kislánya, Szabó Klementina január 5-én vesztette életét, mint később kiderült, szívbetegsége következtében. 9 éves volt. Emlékének ápolása mellett több karitatív célt is megfogalmazott az idén ősszel, mezőhegyesi székhellyel létrejött Klementina Dél-Békés Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke a városunkban ismert és elismert főorvos, Dr. Varga Sándor.

Céljaik közt helyet kap a speciális egészségügyi és szociális helyzetben lévő dél-békési gyermekek támogatása, a térség általános iskolás tanulóinak és pedagógiai személyzetének oktatása az alapszintű újraélesztés témájában, valamint azon személyek elismerése és jutalmazása, akik az iskolai környezetben kimagasló munkát végeztek elsősegélynyújtásban.

Az alapítvány adományokból működik és finanszírozza a megfogalmazott célok megvalósítását, minderről december 19-én többet is megtudhatunk. Szombaton 18 órától a Mezőhegyesi Általános Művelődési Központ színháztermében az alapítványt és célkitűzéseit dr. Varga Sándor, az Orosházi Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa, valamint a névadó kislány édesanyja, Mihaleczki Mária kuratóriumi tag mutatják be. Ezt követően a PRIMA-díjas Duma Színház Jégbe zárt varázslat című előadását nézhetjük meg.

Az ünnepi előadásra a belépés ingyenes, támogatói jegyek a helyszínen igényelhetők.
A célokkal egyetértők adományait az alapítvány a bankszámláján is fogadja: 10700316-69054215-51100005.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.