- hirdetés -

Ékszerek, játékok, táskák – bőséges az Oros-Kosár kínálata, akár karácsonyi ajándékot is választhatunk a legközelebbi kézműves vásáron, december 12-én a művelődési házban.
A havonta egyszer megrendezett kézműves vásárokon az orosházi és környékbeli városokból érkező árusoktól egyaránt beszerezhetünk például sajtot, szörpöt, szappan vagy tésztát. A mézes termékeket és kolbászt is árusító vásár a múlt hónapban költözött át új helyére, a főtérről a Petőfi Művelődési Központba. Március óta eddig minden hónap 3. vasárnapján gyűltek össze az árusok különféle portékáikat kínálva, decembertől az időpont megváltozott: minden hónap második szombatján van Oros-Kosár.

Az Oros-Kosár kínálata, lehet válogatni. Fotó: Oros-Kosár/Facebook
Az Oros-Kosár kínálata, lehet válogatni. Fotó: Oros-Kosár/Facebook

– A piac egyfajta mellékágaként rendezzük meg a vásárt, bízva abban, hogy a megye egyik legnagyobb kézműves vásárává válik az Oros-Kosár – emelte ki Kiss László, a Jövő Építők TDM elnöke. Ennek érdekében igyekeznek szélesíteni a kínálatot, minimalizálják az árusokat érintő költségeket, a legkisebbeknek kézműves foglalkozásokat kínálnak, a fellépőket pedig csupán a téli időszakban kell nélkülöznie a vásározóknak a szűkös hely miatt.

Szombaton 9 órától Oros-Kosár, a művelődési központban mintegy 25 kitelepülő árusra számíthatunk. Folyamatosan frissülő információk a vásár Facebook oldalán, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.