- hirdetés -

Sikeresen zárta a 2015 ös évet a Klub 120 Biliárd Egyesület csapata az OB 1-es  csapatbajnokságban, hiszen sikerült bejutniuk az országos döntőbe. 

A négy bejutó küzdeleméből végül bronzérmet szerzett a csapat. A klub titkárától, Seres Pétertől megtudtuk, a döntőkben rendkívül szoros küzdelem alakult ki, hisz az elődöntő és a döntő is 4-4 –es állást hozott. Ezután a szettek, majd a fák aránya döntött.

A bronzésrmes csapat (Fotó: Klub 120 Biliárd)
A bronzésrmes csapat (Fotó: Klub 120 Biliárd)

A bronzérmes csapat tagjai: Csete Béla, Apollónia György, Tóth Lajos, Agócs Mihály, Zsákai Tibor, Kozmer László, Seres Péter. A képről hiányzik a csapat nagy „öregje” Komjáti Pista bácsi.

A magyarbiliárd mozgalom tovább fejlődik. A Német és Dán bábus biliárd szervezetekkel közösen kifejlesztették az EuroKegel elnevezésű nemzetközi versenyek rendezésére is jogosító szabályrendszert, amely nagyon sok elemet vett át a magyarbábus játék szabályai közül. Németországban már megrendezték az első versenyt az új szabályok szerint. Magyarországon december 13-án Gyomán rendezik az első verseny. Ezt követően a klubokban mindenki megismerheti az új nemzetközi szabályokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.