- hirdetés -

Nyolc orosházi család, egyenként 20 kg lisztet kapott abból a megőrölt búzából, amit a Magyarok Kenyere program keretében gyűjtöttek a gazdák.

Ötödik alkalommal rendezték meg idén a Magyarok Kenyere programsorozatot. Az akcióban az ország egész területéről gyűjtötték a búzát, Orosházán is. A helyi gazdák több mint 3 tonna búzával járultak hozzá a program megvalósulásához. A gyűjtésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is közreműködött.

Ebben az évben egyébként több mint 3000 hazai és külföldi gazdálkodó, illetve szervezet jóvoltából 440 tonna gabona gyűlt össze. A rekordmennyiségű lisztadományból nemcsak a határon túli rászoruló magyar gyermekek étkeztetését segítik, hanem a hazaiakét is. Emellett az adományból minden magyarországi megye egy vagy több karitatív szervezete is részesült.  – Orosházán nyolc rászoruló család kapott egyenként 20 kg lisztet. Az adomány Békéscsabáról, az orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. jóvoltából jutott el városunkba. Jelentős segítség ez a családoknak karácsony előtt – emelte ki Halustyik Éva, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata intézményvezető-helyettese.

A Magyarok Kenyere Programot még 2011-ben dr. Korinek László akadémikus-jogászprofesszor indította el, a program azóta is egyre nagyobb támogatottságnak és sikerességnek örvend.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.