- hirdetés -

Három második és egy harmadik hely – Rácz Norbert mérlege a hétvégi Budapest Open Europe Cup nemzetközi fodrászversenyen.

A hazai fodrászoknak, kozmetikusoknak, sminkeseknek és műkörmösöknek nem kell bemutatni a Budapest Open Europe Cup-ot, a szépségszakmák megkerülhetetlen versenyét és show-ját. Az idei viadal azonban a megszokottnál is színesebb, fényesebb és pompásabb volt, hiszen az esemény a Magyar Országos Szakmai Ipartestület 25. születésnapi partija is volt egyben. A Sport11 Sport- és Rendezvényközpont arénájába, december 6-án tartott megmérettetésen, a Tisza iskola egykori tanulója, a gádorosi Rácz Norbert is megmutatta, hogyan bánik az ollóval és hajszárítóval.

Sikeres év van mögötte

A hazai és nemzetközi fodrászok versenyén az igen erős mezőnyben Norbi felnőtt férfi divatvágás kategóriában 2., felnőtt férfi Full Fashion Look kategóriában 3., felnőtt összetett kategóriában 2., míg felnőtt férfi klasszikus szárítás kategóriában 2. helyezést ért el.

– Az októberi balmazújvárosi Hajkarneválon két kategóriában első lettem, majd nem sokkal utána jött ez a verseny. Elfáradtam egy kicsit, talán ezért sem sikerült a dobogó legfelső fokára állnom, de nem vagyok elkeseredett, hisz ez is nagyon szép eredmény, úgy, hogy teljesen magam készülök a versenyekre, nincs felkészítőm – emelte ki Rácz Norbert. Hozzátette, sikeres évet tudhat maga mögött. Számos fodrászversenyen járt, ahol rendre dobogós helyezéssel tért haza, szeptemberben pedig a magyar bajnoki címet is bezsebelte.

Rácz Norbert modelljével és érmeivel (Fotó:
Rácz Norbert modelljével és érmeivel (Fotó: Rácz Norbert)

– Nemrégiben arról álmodoztam, egyszer szeretnék a magyar fodrászválogatott tagja lenni, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan teljesül a vágyam. Az eredményeim alapján ugyanis a magyar fodrászválogatott 3. tagjaként részt vehetek jövőre a fodrász EB-n, hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Úgy gondolom, sok minden áll előttem még ebben a szakmában, a lehetőségeket, pedig ahogy tudom, rendre kihasználom, hisz még csak 23 éves vagyok – tette hozzá Norbi, aki minden szabadidejét a versenyekre való felkészülésre fordítja, heteket, hónapokat készül egy-egy megmérettetésre.

Hozzátette, támogatók nélkül azonban nem tudna eljutni egy-egy rangos versenyre, hisz igen borsos a nevezési díj. Ezért külön köszönetet mondd a Gádorosi Polgármesteri Hivatalnak, Papp Jánosnak, Varga Zsolt, és a modelljének, Gombkötő Tamásnak a segítségért, támogatásért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.