- hirdetés -

Az önkormányzat tíz nyugdíjas szervezet működését segítette abból az egymillió forintból, amelyet az Idősbarát Önkormányzati díj mellé kapott. A szervezetek a támogatásból kizárólag  informatikai eszközöket vásárolhattak. A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete nyomtatót, és projektort vásárolt, amiket december 4-én személyesen is átvehetett Dávid Zoltán polgármestertől.

Az egyesület hagyományos karácsonyváró adventi ünnepségének most a művelődési központ Bubik terme adott otthont, ahol pénteken több mint ötvenen jelentek meg. A rendezvényt a nyugdíjas szervezet elnöke, Szilasi-Horváth Tibor nyitotta meg, melyet Dávid Zoltán beszéde követett. – Célunk, hogy továbbra is segítsük a nyugdíjas szervezetek életét, munkáját – hangsúlyozta a polgármester.

Ez a segítség jelen esetben egy nyomtatót és egy projektort jelentett.
– Egy nyomtatóra mindig szükség van, főként meghívók vagy különböző kiadványok készítésénél, amire ezáltal nem kell külön pénzt fordítanunk. A projektor pedig azért fontos, mert évente több olyan rendezvényünk is van, ahol így közösen tudunk megnézni egy fényképsorozatot vagy egy filmet – emelte ki az egyesület elnöke. Szilasi-Horváth Tibor hozzátette, soha nem az ajándék nagysága vagy az arra fordított összeg a lényeg, hanem az a szeretet, amivel azt egymásnak adják.

Dávid Zoltán polgármester adta át a támogatásból vásárolt eszközöket az egyesület elnökének, Szilasi-Horváth Tibornak (Fotó: Rajki Judit)
Dávid Zoltán polgármester adta át a támogatásból vásárolt eszközöket az egyesület elnökének, Szilasi-Horváth Tibornak (Fotó: Rajki Judit)

Az átadást azonban nemcsak szeretet övezte, hanem meghitt ünnepi hangulat is, melyet a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai hangversenyükkel tovább fokoztak. A családias hangulatú eseményt az egyesület immár 10. alkalommal rendezte meg, ahol idén nemcsak a várakozás heteit ünnepelték, hanem az önkormányzattól kapott támogatást és 10 éves egyesületi létüket is.

Az Idősbarát Önkormányzati díj mellé kapott pénzjutalom felosztásáról az október végi testületi ülésen egyhangúlag döntöttek. Ennek értelmében a pénzből szervezetenként 100-100 ezer forintot kapott 6 nyugdíjas egyesület, illetve 4 idősek klubja. A támogatásban részesülő szervezetek a következők: Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubja, Fénysugár Nyugdíjas Egyesület, Gyöngyvirág Klub, Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete, Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete, Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, Öreg Tölgy Klub, Őszirózsa Klub, Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, Reménység Klub.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.