- hirdetés -

Tíz-egynéhány évvel ezelőtt karatés évadzáró vacsorának indult, majd sportbállá nőtte ki magát az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör évzáró eseménye. Ez volt a nyolcadik sportbál.

A jeles társasági eseményt idén is nagy várakozás előzte meg és természetesen most sem okozott semmilyen szinten csalódást. Az idei volt a nyolcadik sportbál a sorban, a november 28-i esti eseménynek az Eötvös csarnok adott helyet. Immár hagyomány, hogy más, lehetőség szerint minél több sportág képviselőit ültessék egymás mellé a fehér asztalhoz és persze a hírességek sem hiányozhatnak.

Felsorolni is szinte lehetetlen a jeles vendégeket. A magyarországi különböző karate szervezetek vezetői mellett ott voltak a szombaton befejeződött edzőtábor munkájában résztvevő kiválóságok. Kancho Gerard Gordeau a 9. danos holland mester, a profi világbajnok orosz harcos, Dimitrij Savajev, a holland vb 3. Roel Noordman, a lengyel VB 8. Macek Mazur – hogy csak a külföldi nagyságokat említsük. A bálozók között üdvözölhettük az olimpiai bajnok birkózó Növényi Norbertet, a vb 2. kajakozó Homonnai Lucát és megint csak sorolhatnánk…

Természetesen a sportot szerető és támogató közéleti személyiségek sem maradtak távol. Megtisztelte jelenlétével a sportbált Simonka György országgyűlési képviselő, Zalai Mihály megyei önkormányzati elnök, Dávid Zoltán polgármester, Fejes Róbertné és Bojtor István alpolgármesterek is.

A megszokott forgatókönyv szerint először átadták az elismeréseket az OKKSZK kiemelkedő eredményeket elért sportolóinak, támogatóinak, de természetesen idén sem feledkeztek meg az edzőkről és a rengeteg áldozatot vállaló szülőkről sem.

Az edzők sem maradhattak ki a sorból, saját produkcióval léptek színpadra (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Az edzők sem maradhattak ki a sorból, saját produkcióval léptek színpadra (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Dávid Zoltán polgármester megnyitó beszédében örömmel üdvözölte a sportbál alap koncepcióját, hogy a megálmodó Zsiga Zsolt és a szervezők, a város sportegyesületeinek vezetőit, tagjait közös beszélgetésre, barátkozásra, közös bálozásra invitálják.

A szintén hagyományos műsorban láthattuk  Rétes Edina, kétszeres hip-hop világbajnok tánccsapatát, Zsigáné Mezei Beáta aerobikosait, a karatésokat és persze az edzők is megmutatták egy produkcióban, hogy mennyire sokoldalúak. Az egyesület sportolói és edzői után jött az este meglepetés vendégeként Takács Nikolas fellépése.

A nagyon finom és bőséges vacsoráról a frissen tiszteletbeli fekete övessé avatott Melis Csaba és csapata gondoskodott. Vacsora után a mintegy ötszáz fős vendégsereg a Gógán Norbi által szolgáltatott retro diszkóra ropta hajnalig.

Nagyszerű este volt ez az Eötvös-csarnokban, de sihan Zsiga Zsolt – mint tudjuk – mindig többet, jobbat szeretne.
– Szeretnék a jövőben még több sportágból még több kiváló embert meghívni. Talán egyszer megérjük, hogy ezer vendéggel bálozhatunk együtt egy nagyobb, új sportcsarnokban!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.