Böczögő Dorina újra bajnok lett csapatban

Győrben rendezték a tornászok országos szuper csapatbajnokságát, amit a nőknél a TC Békéscsaba nyerte, soraiban Böczögő Dorinával. Emellett begyűjtött még egy talaj aranyat, egy gerenda és egy egyéni összetett ezüstöt is.

A győri Audi Aránéban rendezték a tornászok csapatbajnokságát november 20-22 között. A nőknél nyílt volt a viadal, a felnőttektől a serdülőkig mindenki indulhatott, egy feltétele volt csupán a szuper CSB-n való szereplésnek, hogy valamennyi klubban legalább egy felnőtt tornász lépjen a szerekhez. A Böczögő Dorina, Makra Noémi, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dorka összeállítású békéscsabai együttes több mint 4 pontos hátránnyal indult a tavaszi forduló után, akkor ugyanis a tavalyi csapatbajnok KSI SE győzött.

Most a sportiskolások azonban nem tudtak teljes csapattal kiállni, több felnőtt versenyzőjük is hiányzott, Böczögőék pedig a legtöbb szeren remekeltek, így megnyerték a 2. fordulót, és a két forduló után fölényes, 404.100 ponttal újra visszahódították a csapatbajnoki címet.

A nők Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett versenyét Makra Noémi nyerte, méghozzá 55.500 ponttal. Felemáskorláton és gerendán is magas pontokkal értékelte a zsűri gyakorlatait, a hölgyek közül a legmagasabb pontszámot is Makra érte el felemáskorláton 14.700 ponttal. Klubtársa, az olimpikon Böczögő Dorina lett a második 53.500 ponttal, aki a legjobb teljesítményt talajon nyújtotta. A szerenkénti finálékban Dorina talajon győzött.

– Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a csapatbajnokságot. Tavaly Békéscsabán nem sikerült a címvédés, én éppen akkor sérültem le a melegítésnél. A vb után nekem sem volt egyszerű a visszatérés. Korláton rosszul kezdett a csapat, de Noémi tökéletesre javította. A többi szeren egyaránt jól szerepeltünk, a talajt emelném ki elsősorban. Bíztunk benne, hogy a KSI-nél jobb eredményt tudunk felmutatni, most csapatunk is teljes létszámmal képviseltette magát – nyilatkozta Dorina a torna szövetség oldalának.

Eredmények:

gerenda:

1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 14.033
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.466
3. Jakab Noémi (Dunaferr SE) 12.700

talaj:

1. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 13.866
2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 12.866
3. Schermann Bianka (Postás SE) 12.833

egyéni összetett

1. Makra Noémi TC Békéscsaba 55.500 pont (edző: Unyatinszki házaspár)
2. Böczögő Dorina TC Békéscsaba 53.500 pont
3. Dévai Boglárka Delfin SI SE 50.900 pont

Szuper CSB, országos csapatbajnokság

1. TC Békéscsaba 404.100 pont
(Böczögő Dorina, Makra Noémi, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dorka
edzők: Unyatinszki házaspár Petrovszki Pál , Zsilinszky Tünde)
2. KSI SE 386.800 pont
3. Delfin SI SE 377.800 pontAz OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás