- hirdetés -

Idén lisztadomány formájában egy orosházi karitatív szervezet is részesül abból a 440 tonna mennyiségű búzából, ami több ezer hazai és külföldi adományozó jóvoltából gyűlt össze. A megyei adományozó napnak Orosháza adott otthont november 19-én.  

A Magyarok Kenyere Program keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara csütörtökön országszerte megyei adományozási napot tartott – Békés megyében ennek helyszíne Orosháza volt. Városunk azonban nemcsak ezáltal kapcsolódik a programhoz, hiszen a település egyrészt adományozó, másrészt adományfogadó is. – Büszkeséggel tölt el, hogy idén az orosházi gazdák több mint 3 tonna búzával járultak hozzá a program megvalósulásához – emelte ki Dávid Zoltán polgármester.

Az egyik megyei karitatív szervezet képviselőjének adja át jelképesen a lisztadományt Kulcsár László elnök (Fotó: Rajki Judit)
Az egyik megyei karitatív szervezet képviselőjének adja át jelképesen a lisztadományt Kulcsár László elnök (Fotó: Rajki Judit)

Ebben az évben több mint 3000 hazai és külföldi gazdálkodó, illetve szervezet jóvoltából 440 tonna gabona gyűlt össze. A gyűjtésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is közreműködött. – A kamara tettekkel is bizonyította, hogy valóban nemzeti, mert ez a minimum, hogy a nemzet együvé tartozásáért, valamennyi nemzettársunkért határon innen és határon túl kiálljunk, és az együvé tartozást tettekben is kifejezzük – hangsúlyozta dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei Igazgatóságának elnöke.

Liszt huszonnégy családnak a járásunkban

A rekordmennyiségű lisztadományból nemcsak a határon túli rászoruló magyar gyermekek étkeztetését segítik, hanem a hazaiakét is. A liszt jelentős részét a Dévai Szent Ferenc Alapítvány, a Nagydobronyi Református Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon és a budapesti Oltalom Karitatív Egyesület kapja. Emellett az adományból minden magyarországi megye egy vagy több karitatív szervezete is részesül. Békés megyében ez 7 szervezetet érint, közülük az egyik orosházi. – Az adományból az orosházi járás 24 hátrányos helyzetű családját segítjük családonként 20 kg liszttel – mondta el Halustyik Éva, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata intézményvezető-helyettese.

A Magyarok Kenyere Programot még 2011-ben dr. Korinek László akadémikus-jogászprofesszor indította el, a program azóta is egyre nagyobb támogatottságnak és sikerességnek örvend.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.